Template Resume Ringkas Dan Padat

Assalamualaikum,

Mai pernah share template resume 1 muka surat yang ringkas dalam POST INI, ingat tak? Kalau nak baca tips menulis resume juga boleh KLIK SINI. Jadi baru-baru ni Mai nak memohon jawatan guru sandaran, jadi rasanya perlu sediakan resume yang tak berapa fancy supaya sesuailah kan dengan jawatan kerja tu. Hihihi. 

Hasilnya macam resume kat bawah ni. Inspirasi daripada resume dari internet je, tapi dah diubah suai ikut sesedap rasa dan kesesuaian sendiri je. Nak share kat sini, kalau sesiapa rasa nak guna template ni juga silakanlah, klik je button open tu dan download macam biasa, template resume ni adalah dalam Microsoft Words, so nanti korang ubahlah segala maklumat & warna theme tu ikut korang.


Jangan lupa masukkan result SPM korang, kalau nak tambah sampai PMR pun silakan. UPSR tak perlu la tau, kehkehkeh. Abaikan English eden yang hampeh tu, korang editlah sampai berkilat, tapi kalau nak tegur kesalahan grammar den alu-alukan je, haha.

Baiklah dengan ini aku berharap yang entri ini membantulah kepada sesiapa yang nak template resume ni. All the best.

12 comments

  1. Macam-macam templer ada skrg.. rajin dgn tak je kan Mai..

    ReplyDelete
  2. Wahh.. perkongsian yg baik mai.. Akak dulu time carik kerja, buat resume main hentam jerk.. Tak de rujukan bagai dulu2.. Pandai2 sendiri la nk atur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, resume mai dulu pun comot je, skrg ni dh macam2 gaya ada, kena update jugalah ikut peredaran masa, hahaha.

      Delete
    2. Mana button nak download ? Huhu :))

      Delete
    3. Click arrow kat document tu awak.

      Delete
  3. nampak kemas yet elemen kreatif menarik tu masih ada

    ReplyDelete
  4. Camne nak masukkan template Microsoft word tu ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cara nak masukkan microsoft word or pdf kat blog boleh guna tutorial ni :
      http://www.ekorudianto.com/2015/03/cara-memasukan-file-word-excel-ppt-dan.html

      Delete
  5. macam mana nk download..doc yg mna nk click

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tekan button anak panah kat dokumen tu, pastu save macam biasa.

      Delete