Laman Web Terbaik Tonton Movie Free

Laman Web Terbaik Tonton Movie Free

Laman web terbaik untuk tengok movie online terbaik bagi aku adalah http://www.subsmovies.com/. Seperti yang selalu baca movie reviews aku tahu yang aku seorang thriller/horror freak jadi website online adalah tempat terbaik untuk aku dapatkan movie yang menepati selera aku. 

Kadang-kadang tu adalah terselit tengok filem bergenre lain macam comedy, sci-fi dan romance yang juga antara genre kegemaran aku. Mana tidaknya dari laman web http://www.subsmovies.com/  semua tu aku boleh dapatkan dengan mudah.

Kenapa aku suka website ini berbanding beberapa sumber website dan telegram lain?


Tonton Movie Free

01. Tiada Iklan Melampau 

Tiada iklan melampau contohnya kena tunggu beberapa minit untuk klik Watch Movie end up kita button tu rupanya sejenis pernipuan iklan. Menyirap oh kalau jadi macam tu. Yep website ini still ada pop-up dan iklan kat sidebar dia, alaa macam blog je, senang. (Aku disable Ad-block sebagai tanda terima kasih diorang belanja aku movie, kekekeke).

02. Tiada Kekeliruan

 "Wah itu pun link Watch Movie". "Eh jap ada lagi satu." , "Eh kat bawah ni pun ada Watch Movie, aduhhh mana satu ni.", mulanya nak tengok movie, last-last kita yang berdrama kat situ mencari link yang benar untuk kita tengok movie tu. Salah klik binasa ler mahunya, menyampah aku. So di website Subsmovie ini klik saja movie pilihan kita terus ada video tu, tinggal nak play je.

03. Senarai Movie Berdasarkan Genre

Submovies

Tengoklah sendiri senarai genre tu, rambang mata. Yang selalu aku klik adalah Horror, Thriller, and Romance (eh), hahaha. Dalam TV Series tu pun best tau, kalau korang selalu tengok series la, macam aku nak tengok Walking Dead pun senang, semua seasons full episod + substitle dok ada, baekkk punya. 

Kalau nak search movie kegemaran pun boleh, type la kat search tu, doa banyak-banyak minta-minta dah ada, kekekeke, kalau takde request je kat komen tu. Eh diorang layan ke request kita? 

04. Boleh Request Movies Kegemaran

Boleh requestlah weh. Aku kan gerenti inilah laman web terbaik kalau nak tengok movie online. Buktinya aku teringin nak tengok movie Dhoom3 semalam. Haritu aku cari kat Telegram bersepah aku kena tipu dengan link iklan. Aku cuba nasib je request kat team Subsmovie pulak.


Semalam aku request, harini dah dimasukkan dengan 17 bahasa subtitles, weh daebak laman web ni serius aku cakap, korang kena tengok kat sini juga nanti, Ok aku sedang paksa ni.


05. Movies Pelbagai Negara

Peminat movie Bollywood, Hollywood, Russia, German, Korea, Japan, cakap je, semua negara dia sumbat dalam website ni. Best kan? Aku ni jenis redah je tonton tak kira movies apa, janji rating tinggi. 

Subtitle confirmlah ada, tengoklah nama laman web tu pun SUBSmovie. Tapi sesetengah je ada subtitle Melayu, kebanyakan English. Kalau ada pun aku pasang yang English je, bukan apa, yang Malay tu dia pakai google translate je, tak boleh fokus aku ngan movie kang, muahahaha. Boleh improve English sekali kan.



Bestkan 5 sebab kenapa aku cakap Subsmovie ni adalah laman web terbaik untuk kita tengok online. Kalau siapa yang tengah cari laman web nak tengok online aku sangat suka untuk recommend laman web ini, yelah fed up kan dengan laman web iklan lebih. Kadang-kadang dia tipu kita bagi tengok sekerat lepastu suruh subscribe dengan email & no phone bagai, memang sakit hati sangat.

Okaylah nak pi tengok Dhoom 3 sekarang ni. Bye!


Follow

40 comments

  1. hari tu tengok filem Neerja kat laman web tu lah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe mai ada review Neerja, sedih kan...

      Delete
    2. filem hindustan tu kan? pasal rampasan kapal, tapi disebabkan kepintaran dan keberanian Neerja ramai yg slmt. Neerja yg x selamat 😢

      Delete
  2. Wah bestnya. Thanks for sharing Mai 😘.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama sama kak Ana, hihihi selamat bermovie.

      Delete
  3. Cik ila baru tahu web ni. Rajin juga cari movie online ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe sejak mai kenal web ni Mai tak cari lain dah...

      Delete
  4. tak pernah pulak tengok laman web tu... sis dok melekat kat 123movies je. nnti try singgah laman web yang mai suggest tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best ke 123movies... nanti saya tengok sana pula..

      Delete
  5. Betul. Kadang-kadang iklan banyak sangat. Sesak nak tengok. Tapi kawan saya kata sebab mereka nak bayar untuk hosting website dan hosting movie tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tula, dorang pun nak cari makan kan, tapi selagi ada pilihan yang memudahkan mestilah pilih yang best,kekeke.

      Delete
  6. macam menarik ni, boleh try nanti hehe

    ReplyDelete
  7. MENARIK INFONYA SUKA JUGA TONTON MOVIE OLINE KDGKALA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tonton online best sebab boleh cari movie lama yang kita terlepas nak tengok ataupun kita suka untuk tengok berulang kali.

      Delete
  8. selalu cari laman web nak tengok cerita yang tertinggal, thankyou mayy for this info :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe sama-sama cik kaella, harap berguna. :D

      Delete
  9. Menarik juga website ni sebab syed bukan jenis yang suka download movie (sebab malas nak tunggu download tu hahaha). Boleh la try website ni nanti kalau quota hujung bulan ada banyak lagi siap boleh request lagi tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah sebab mai bukan jenis suka satu movie tu pastu repeat banyak kali, kalau suka macam mana pun cuma buka youtube cari lagu ost cerita tu je. Hahah. Tengok online je senang. Hihi.

      Delete
  10. Pandai Mayy cari laman web yang menyediakan movies best..
    Dari post Mayy, Subsmovie lebih user friendly memang terbaik lah kalau camtu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe betul tu kak Lz, sangat user friendly, highly recommended untuk orang suka movies.

      Delete
  11. Uuuu..
    Nak tengok jugak la sekarang!

    Memang selalu kene tipu ngan iklan..grr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe pergilah tengok kak long, kat laman web ni tau http://www.subsmovies.com/. heheh.

      Delete
  12. hahahha. nice info .. malangnya website tu dh ditutup buat masa skarang .. spoil btol la. nhaahhahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak aril, nasib baik aril tegur, salah eja nama website tu so link tak betul, website tu tak tutup pun, cuba ke sini http://www.subsmovies.com/

      Delete
  13. baru sy tau kewujudan web ni. melekatlah sy depan laptop ni layan movie 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha samalah dengan saya skrg ni.

      Delete
  14. Bagus untuk yang minat tonton movies.
    Pakcik jarang2 tonton movies ni.
    Mungkin zaman pakcik untuk itu dh berlalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi orang zaman2 pakcik produktif2...

      Delete
  15. Baru tahu ni. Thank you share mai. Kena save website dia. Sng nk layan moviee nti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama kak reen. hihihi,suka kongsi2 benda best.

      Delete
  16. Thank you akk share best best best.

    kalau drama melayu Nurrul suka tengok dkt kepala bergetar.. pun sama tak banyak iklan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama awak. hihihihi

      tak pernah lagi kepala bergetar, selalu tengok dekat dfm2u je, heheh.

      Delete
  17. Thanks for sharing Sis Mayy! Saya dah lama cari website yang sediakan subtitle sekali. Lepasni senang la

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're welcome dear. Moga membantu.hihi

      Delete
  18. Thanks sharing... lepas ni boleh tengok...

    ReplyDelete
  19. wahhhh thanks share info nie, kebetulan pulak BV memang tengah cari website nk tengok movie yg ada ciri2 kat atas. :D

    ReplyDelete

Pencarian Bloglist

Pencarian Bloglist