Laman Web Terbaik Tonton Movie Free

Laman Web Terbaik Tonton Movie Free

Laman web terbaik untuk tengok movie online terbaik bagi aku adalah http://www.subsmovies.com/. Seperti yang selalu baca movie reviews aku tahu yang aku seorang thriller/horror freak jadi website online adalah tempat terbaik untuk aku dapatkan movie yang menepati selera aku. 

Kadang-kadang tu adalah terselit tengok filem bergenre lain macam comedy, sci-fi dan romance yang juga antara genre kegemaran aku. Mana tidaknya dari laman web http://www.subsmovies.com/  semua tu aku boleh dapatkan dengan mudah.

Kenapa aku suka website ini berbanding beberapa sumber website dan telegram lain?


Tonton Movie Free

01. Tiada Iklan Melampau 

Tiada iklan melampau contohnya kena tunggu beberapa minit untuk klik Watch Movie end up kita button tu rupanya sejenis pernipuan iklan. Menyirap oh kalau jadi macam tu. Yep website ini still ada pop-up dan iklan kat sidebar dia, alaa macam blog je, senang. (Aku disable Ad-block sebagai tanda terima kasih diorang belanja aku movie, kekekeke).

02. Tiada Kekeliruan

 "Wah itu pun link Watch Movie". "Eh jap ada lagi satu." , "Eh kat bawah ni pun ada Watch Movie, aduhhh mana satu ni.", mulanya nak tengok movie, last-last kita yang berdrama kat situ mencari link yang benar untuk kita tengok movie tu. Salah klik binasa ler mahunya, menyampah aku. So di website Subsmovie ini klik saja movie pilihan kita terus ada video tu, tinggal nak play je.

03. Senarai Movie Berdasarkan Genre

Submovies

Tengoklah sendiri senarai genre tu, rambang mata. Yang selalu aku klik adalah Horror, Thriller, and Romance (eh), hahaha. Dalam TV Series tu pun best tau, kalau korang selalu tengok series la, macam aku nak tengok Walking Dead pun senang, semua seasons full episod + substitle dok ada, baekkk punya. 

Kalau nak search movie kegemaran pun boleh, type la kat search tu, doa banyak-banyak minta-minta dah ada, kekekeke, kalau takde request je kat komen tu. Eh diorang layan ke request kita? 

04. Boleh Request Movies Kegemaran

Boleh requestlah weh. Aku kan gerenti inilah laman web terbaik kalau nak tengok movie online. Buktinya aku teringin nak tengok movie Dhoom3 semalam. Haritu aku cari kat Telegram bersepah aku kena tipu dengan link iklan. Aku cuba nasib je request kat team Subsmovie pulak.


Semalam aku request, harini dah dimasukkan dengan 17 bahasa subtitles, weh daebak laman web ni serius aku cakap, korang kena tengok kat sini juga nanti, Ok aku sedang paksa ni.


05. Movies Pelbagai Negara

Peminat movie Bollywood, Hollywood, Russia, German, Korea, Japan, cakap je, semua negara dia sumbat dalam website ni. Best kan? Aku ni jenis redah je tonton tak kira movies apa, janji rating tinggi. 

Subtitle confirmlah ada, tengoklah nama laman web tu pun SUBSmovie. Tapi sesetengah je ada subtitle Melayu, kebanyakan English. Kalau ada pun aku pasang yang English je, bukan apa, yang Malay tu dia pakai google translate je, tak boleh fokus aku ngan movie kang, muahahaha. Boleh improve English sekali kan.



Bestkan 5 sebab kenapa aku cakap Subsmovie ni adalah laman web terbaik untuk kita tengok online. Kalau siapa yang tengah cari laman web nak tengok online aku sangat suka untuk recommend laman web ini, yelah fed up kan dengan laman web iklan lebih. Kadang-kadang dia tipu kita bagi tengok sekerat lepastu suruh subscribe dengan email & no phone bagai, memang sakit hati sangat.

Okaylah nak pi tengok Dhoom 3 sekarang ni. Bye!

*UPDATE;

okay sebab ramai comment cakap kena log in bagai, maksudnya hangpa salah la tu, link kat atas tu aku dah semak memang tak ada salah pon. 

Kalau tak jumpa juga mohon google sendiri, subsmovie, pilihlah yang rupa macam gambar aku bagi tu.

Lagi satu, nak komen mohon letak nama walaupun takda blog,choose (name/url). Sebab aku tak suka layan anon. Ok.

Follow
Previous
Next Post »

50 orang rajin komen

Click here for orang rajin komen
BaNu Syah
admin
2/18/2017 6:40 AM ×

hari tu tengok filem Neerja kat laman web tu lah hehe

Reply
avatar
Ana Suhana
admin
2/18/2017 7:10 AM ×

Wah bestnya. Thanks for sharing Mai 😘.

Reply
avatar
ILA shafila
admin
2/18/2017 7:55 AM ×

Cik ila baru tahu web ni. Rajin juga cari movie online ni.

Reply
avatar
SITI AWADAH
admin
2/18/2017 8:43 AM ×

tak pernah pulak tengok laman web tu... sis dok melekat kat 123movies je. nnti try singgah laman web yang mai suggest tu

Reply
avatar
2/18/2017 10:34 AM ×

ok. baru tahu..hihi..tq mai

Reply
avatar
2/18/2017 11:18 AM ×

Betul. Kadang-kadang iklan banyak sangat. Sesak nak tengok. Tapi kawan saya kata sebab mereka nak bayar untuk hosting website dan hosting movie tu..

Reply
avatar
2/18/2017 12:58 PM ×

macam menarik ni, boleh try nanti hehe

Reply
avatar
paridah
admin
2/18/2017 3:51 PM ×

MENARIK INFONYA SUKA JUGA TONTON MOVIE OLINE KDGKALA

Reply
avatar
cik kaella
admin
2/18/2017 4:54 PM ×

selalu cari laman web nak tengok cerita yang tertinggal, thankyou mayy for this info :)

Reply
avatar
Seorang Syed
admin
2/18/2017 5:19 PM ×

Menarik juga website ni sebab syed bukan jenis yang suka download movie (sebab malas nak tunggu download tu hahaha). Boleh la try website ni nanti kalau quota hujung bulan ada banyak lagi siap boleh request lagi tu.

Reply
avatar
I am LZ
admin
2/18/2017 8:25 PM ×

Pandai Mayy cari laman web yang menyediakan movies best..
Dari post Mayy, Subsmovie lebih user friendly memang terbaik lah kalau camtu..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/18/2017 8:52 PM ×

Hehehe mai ada review Neerja, sedih kan...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/18/2017 8:53 PM ×

Sama sama kak Ana, hihihi selamat bermovie.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/18/2017 8:54 PM ×

Hehehe sejak mai kenal web ni Mai tak cari lain dah...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/18/2017 8:59 PM ×

Best ke 123movies... nanti saya tengok sana pula..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/18/2017 9:03 PM ×

Sama-sama kak Zati, hehehe.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/18/2017 9:24 PM ×

Hehehe tula, dorang pun nak cari makan kan, tapi selagi ada pilihan yang memudahkan mestilah pilih yang best,kekeke.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/18/2017 9:25 PM ×

Trylah nanti Ira..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/18/2017 9:26 PM ×

Tonton online best sebab boleh cari movie lama yang kita terlepas nak tengok ataupun kita suka untuk tengok berulang kali.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/18/2017 9:29 PM ×

Hehe sama-sama cik kaella, harap berguna. :D

Reply
avatar
Kak Long
admin
2/18/2017 9:34 PM ×

Uuuu..
Nak tengok jugak la sekarang!

Memang selalu kene tipu ngan iklan..grr.

Reply
avatar
2/18/2017 9:41 PM ×

hahahha. nice info .. malangnya website tu dh ditutup buat masa skarang .. spoil btol la. nhaahhahah

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/18/2017 9:50 PM ×

Samalah sebab mai bukan jenis suka satu movie tu pastu repeat banyak kali, kalau suka macam mana pun cuma buka youtube cari lagu ost cerita tu je. Hahah. Tengok online je senang. Hihi.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/18/2017 9:54 PM ×

Hehehe betul tu kak Lz, sangat user friendly, highly recommended untuk orang suka movies.

Reply
avatar
Nour Adieb
admin
2/18/2017 10:18 PM ×

filem hindustan tu kan? pasal rampasan kapal, tapi disebabkan kepintaran dan keberanian Neerja ramai yg slmt. Neerja yg x selamat 😢

Reply
avatar
Nour Adieb
admin
2/18/2017 10:20 PM ×

baru sy tau kewujudan web ni. melekatlah sy depan laptop ni layan movie 😁

Reply
avatar
2/18/2017 10:43 PM ×

Bagus untuk yang minat tonton movies.
Pakcik jarang2 tonton movies ni.
Mungkin zaman pakcik untuk itu dh berlalu...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/18/2017 11:50 PM ×

Alamak aril, nasib baik aril tegur, salah eja nama website tu so link tak betul, website tu tak tutup pun, cuba ke sini http://www.subsmovies.com/

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/18/2017 11:51 PM ×

Hehehe pergilah tengok kak long, kat laman web ni tau http://www.subsmovies.com/. heheh.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/18/2017 11:51 PM ×

Hahaha samalah dengan saya skrg ni.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/18/2017 11:52 PM ×

Hihihi orang zaman2 pakcik produktif2...

Reply
avatar
2/19/2017 12:20 PM ×

Baru tahu ni. Thank you share mai. Kena save website dia. Sng nk layan moviee nti.

Reply
avatar
NURRUL ツ
admin
2/19/2017 3:20 PM ×

Thank you akk share best best best.

kalau drama melayu Nurrul suka tengok dkt kepala bergetar.. pun sama tak banyak iklan.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/19/2017 5:50 PM ×

Sama-sama kak reen. hihihi,suka kongsi2 benda best.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/19/2017 5:55 PM ×

Sama-sama awak. hihihihi

tak pernah lagi kepala bergetar, selalu tengok dekat dfm2u je, heheh.

Reply
avatar
Puteri
admin
2/19/2017 9:26 PM ×

Thanks for sharing Sis Mayy! Saya dah lama cari website yang sediakan subtitle sekali. Lepasni senang la

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/19/2017 10:42 PM ×

You're welcome dear. Moga membantu.hihi

Reply
avatar
Noor Azlan
admin
2/20/2017 12:03 PM ×

Thanks sharing... lepas ni boleh tengok...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
2/20/2017 2:18 PM ×

Tengoklah Azlan, hihi.

Reply
avatar
BudakVanilla
admin
2/21/2017 9:16 PM ×

wahhhh thanks share info nie, kebetulan pulak BV memang tengah cari website nk tengok movie yg ada ciri2 kat atas. :D

Reply
avatar
Anonymous
admin
4/10/2017 9:27 PM ×

camne nak tgk nak click button apa?

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/11/2017 12:57 AM ×

selamat melayan lerr BV.kehkehkeh

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
4/11/2017 12:57 AM ×

Tak perlu klik button apa, buka movie nak tengok tu tunggu loading pastu play je.

Reply
avatar
4/11/2017 8:02 AM ×

best ni Mai..nanti nak terjah website tu sbb ada movie tamil (hehe) yang tak sempat tonton tak de subtitle..layan tengok aksi dgn pemandangan jer la pastu buat kesimpulan sendiri...hahaha..

Reply
avatar
Anonymous
admin
5/18/2017 10:11 AM ×

kenapa i buat tak boleh ? sakit hati

Reply
avatar
StalkerMRN
admin
5/28/2017 3:51 PM ×

bila saya try bukak tu , dia suruh log in. knpe ya

Reply
avatar
Anonymous
admin
5/31/2017 8:07 AM ×

Kena login bagai website tu.. siap minta jadi member ship.. free mende kalau mcm tu... tolong yer semak semula info.. kalau tak betul sila betulkan segera...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/03/2017 11:17 PM ×

Dear anon1 , tak payah buat apa-apa pun la, buka je laman web tu pastu pilih movie je. heheh.

anon 2 , free mende? Free la, hang yang salah bukak. link tu takda yang salah, dah semak.

Reply
avatar
Anonymous
admin
7/16/2017 2:18 PM ×

need to sign in first? please clarify it whether it is true or not.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
7/16/2017 5:42 PM ×

No. You don't hv to sign up anything.

COPY THIS URL : http://www.subsmovies.com/
PASTE IT IN YOUR BROWSER

Reply
avatar
New comments are not allowed.