Planner Blog Mayy Jie March 2017

by - March 04, 2017

Tiba-tiba rasa macam nak share planner blog Mayy Jie untuk bulan March 2017 ini dengan semua readers. Sebenarnya setiap bulan aku sediakan planner untuk blog sendiri, dan kategori itu akan berubah-ubah ikut mood aku bulan tersebut, hewhewhew.

Jadi gambar dibawah adalah planner yang aku buat untuk bulan ini.

Planner Blog Mayy Jie March 2017


SABTU & AHAD 
Sabtu dan Ahad adalah hari minggu dimana semua orang lebih suka untuk habiskan masa bersantai dengan family, relax-relax. So aku pun samalah! Hihihi. Oleh itu aku memilih untuk membebel segala random thought aku, join giveaway, dan lain lain semasa hari Sabtu dan Ahad 💫,


ISNIN 
Hari Isnin juga sinonim dengan monday blues untuk pekerja & students (sekarang aku takda monday blues, hari hari blues, hahah #penganggur). Jadi aku rasa elok untuk aku start permulaan hari aku setiap minggu untuk brainstorm sesuatu yang positif, jadi tema motivational post aku akan letakkan pada hari Isnin. 💃


SELASA 
Diari, hmm. Tak adalah diari macam entry blog ini pada zaman permulaan aku berblog, semua aku nak share tanpa sempadan, ye dok? Bahaya begitu. Cuma aku rasa hari Selasa aku akan cuba share entry diari a.k.a pengalaman. Contohnya?

  • How I ____________.
  • __ Tips on how I ______.
  • My _______ on _______. 

RABU
Love? Not my love story of course,,,,Bukan best pon! Err mungkin sikit, mungkin juga tak ada kaitan. Love ni universal kan. Mungkin lebih sesuai kalau aku tukar LOVE tu jadi RELATIONSHIP. So aku akan cuba share mengenai hubungan, sesama family, kawan, kekasih or haiwan. 

So Rabu? Hari bercerita tentang CINTA dari persepsi seorang AKU.💕


KHAMIS
Selain Sabtu, Khamis adalah hari paling busy aku sebenarnya sebab aku kena tolong mak aku kutip adik adik aku dari asrama, sorang UiTM Merbok, Sri Iskandar (dia akan balik naik ETS so aku pick up dekat Butterworth), Vokasional SP, dan Badlishah Kulim. Fuh, full day on highway gitcheww.

Review on Thursday? Fuh aku rasa aku salah percaturan ni, tapi takpa sis cuba ok. Review ni tak kiralah review movies ke, games ke, buku ke, lagu ke, blog ke, hadiah giveways ke or products. 


JUMAAT
My bad, sebenarnya tag 'AGAMA' ni baru aku masukkan dalam blog, teruk kan? Sobs sobs. InsyaAllah pada setiap hari jumaat, aku akan cuba kongsi ilmu atau artikel tentang agama (brace yourself, mungkin entry kopipes!).

Aku tak berani nak ulas lebih-lebih tentang agama mengikut hati sendiri, InsyaAllah 1 hadis seminggu mungkin? Aku masih tak ada idea, yang penting aku mahu berkongsi SESUATU juga. 


Baiklah selesai juga planner March 2017 untuk Blog Mayy Jie ini. Aku bukanlah akan follow strickly pun planner ni (rules are made to be broken,lol), cuma penunjuk arah nak post benda apa je. Yelah kalau tiba-tiba writer's blog melanda, tak ada alasan untuk tak menulis kan. 

Good news!

Printable Blog Planner

Aku nak bagi free template blog Planner untuk readers blog ini yang nak juga, hihihi, maklumlah terlebih rajin, hahaha. So kalau nak jangan lupa printlah sendiri.

Dan ada 160 blog post ideas sekali dalam tu aku selitkan sekali credit pada pemilik idea tersebut, silakan guna pada masa ketandusan idea, hewhewhew.


Semoga bermanfaat!
emailkan pada blogmayyjie@gmail.com untuk softcopy.


Follow

You May Also Like

34 orang rajin komen

  1. Ngam letak tema motivasi tu hari isnin sebabkan biasanya, semua orang rasa hari isnin ni hari yang malas XD baru abis cuti kan. So kalau post entri pasal motivasi, ada juga minda terbuka bila reader baca. Anyway Nice buat planner blog.. Siap ada template lagi. comel ~! Terus saya download ni. thanks mai :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tu la, walaupun Isnin hari paling tak best, sis cuba untuk bermotivasi jugak, kekekeke.

      Thank you Rocky, hihihi harap suka.

      Delete
  2. Salam Mayy,

    Akak ada jugak bercadang nak buat camtu Mayy tapi tak boleh ikut seperti yang dirancang, busy sangat dengan kerja hakiki.. so surrender 😢.

    Banyak idea Mayy suka baca.. 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam kak LZ,

      hihi betul, kadang2 terlalu busy sampai termiss blog, tapi tak apalah utamakan yg penting dulu.

      Thank you akak, harap bermanfaat, hihi.

      Delete
  3. Bagus juga ada planner ni, at least dapat beri idea nak menulis... kalau saya memang always broken the rule... hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi, mcm tau2 juga perangai mai pun sama ni,hahaha

      Delete
  4. Dulu saya ada buat macam ni jugak tapi sampai sekarang tak buat lagi. Asal ada masa baru buat entry. Itupun random jer. Hahah.

    Terkini daripada Mommy Muhaimin, http://lynk.my/q4z9

    ReplyDelete
    Replies
    1. Random pun seronok kan, ada idea cepat2 luah.

      Delete
  5. Wah wah wah bagusnya Mai siap buat planner untuk blog huhuuu. Ira tak pernah terfikir pun nak buat macam ni lagi sebab asyik ketandusan masa je. Masuk blog sendiri pun curi-curi je.Sadiss betul :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, takpe, blog ni kalau ada masa boleh la curi masa sekejap, lainlah full time blogger kan.

      Delete
  6. Wah. Hebatnya Mai. Kak ana pun terpikir2 lagi nak update apa lagi ni. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi ambillah idea dari 160 blog post idea tu kak Ana. heheh

      Delete
  7. waaah siap ada planner. lela punya planner kalau rajin update laa. hehehe

    ReplyDelete
  8. Rajinnya maiiii.. cantikkk. Busyra nakkkk. Hehe. Tq sygku mai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha terlebih rajin dah ni busyra, hahaha, sama-sama awek cun blogger. hihi

      Delete
  9. hah , menarik jugak kalau dah ada planner kan . tadak lah terpikir nak bertemakan apa setiap kali nak tulis. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha betul tu, tapi kadang2 kalau excited sangat nak bercerita post terus je zaf, haha.

      Delete
  10. Good luck dalam merealisasikan setiap kategori hari-hari tu! Setia membacanya, insyaAllah. Hehe 😉

    ReplyDelete
  11. Wahh wahhh ! Rajinnya Mai. Siap ada planner ahh dan topik ikut tema lagi setiap hari. Terbaik Mai! Nampak serius dalam dunia blogging kan.

    Akak wish to have a planner too! Tapi rasa kalau ada macam tak guna sangat je memandangkan akak blogging dan BW pun curi masa jugak nak buat. tapi boleh cuba kan>? Hii.

    Akak email Mai okay :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah selagi ada masa, serius berblog ni, syg tinggal lama-lama, ihihi.

      Boleh listkan idea kak Siqah, nanti masa kena writer's block boleh apply balik, hihi.

      Mai dh reply. hihi (dalam format word)

      Delete
  12. wah, bagusnya setiap hari ada tema masing-masing. nak jugak template tu.

    btw, I tag you for sunshine blogger award. kalau rajin buat eh xD

    https://nurulrasya.com/blog/sunshine-blogger-award/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi amiklah Rasya.

      Thank you tag Mai, insyaAllah will join later.

      Delete
  13. Hebatlah kalau dapat post entri setiap hari.
    Pakcik kalau dapat buat 2 entri seminggu pun dah syukur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe saya cuba je pakcik, kalau busy terbengkalai juga plan ni.

      Delete
  14. Rajinnya Mai buat cengginie.. Akak pula suka random je.. hahaha..
    Ikut dan apa yang nak tulis and share..

    ReplyDelete
  15. amboi rajinnye buat planner hehe fae nak catit dlm henpon pun mls2 hampehh

    ReplyDelete
  16. kalau zaman skola dulu, paling sy x suka hari Isnin 😒 tapi rupanya, itulah hari yg Rasulullah suka (ada kwn yg gtau supaya sy bersemangat pd hari Isnin). sy kalau nak update blog, random je 😁 tapi bagus juga kalau ada planner, sbb tahu apa yg nak dishare 😉

    ReplyDelete
  17. wah ! kreatif juga Mai buat mcm ni =D semoga terus maju jaya dalam blog.. amin ya rabb =) trima kasih share entry idea tu, dapat juga refer bsama =D

    ReplyDelete
  18. nice one ! mellya pun actually nak buat ni tapi adehhh kekangan masa betul la....

    ReplyDelete
  19. alwys kreatif!!! best jugk plan mai ni.. Rajin btl buat... rindu sgt nk buat entry hari2 tp kat umah x blh blog da sbb line tm buat hal :( btw mai acam buat gmabr scol tu??

    ReplyDelete