Planner Blog Mayy Jie March 2017

Tiba-tiba rasa macam nak share planner blog Mayy Jie untuk bulan March 2017 ini dengan semua readers. Sebenarnya setiap bulan aku sediakan planner untuk blog sendiri, dan kategori itu akan berubah-ubah ikut mood aku bulan tersebut, hewhewhew.

Jadi gambar dibawah adalah planner yang aku buat untuk bulan ini.

Planner Blog Mayy Jie March 2017


SABTU & AHAD 
Sabtu dan Ahad adalah hari minggu dimana semua orang lebih suka untuk habiskan masa bersantai dengan family, relax-relax. So aku pun samalah! Hihihi. Oleh itu aku memilih untuk membebel segala random thought aku, join giveaway, dan lain lain semasa hari Sabtu dan Ahad 💫,


ISNIN 
Hari Isnin juga sinonim dengan monday blues untuk pekerja & students (sekarang aku takda monday blues, hari hari blues, hahah #penganggur). Jadi aku rasa elok untuk aku start permulaan hari aku setiap minggu untuk brainstorm sesuatu yang positif, jadi tema motivational post aku akan letakkan pada hari Isnin. 💃


SELASA 
Diari, hmm. Tak adalah diari macam entry blog ini pada zaman permulaan aku berblog, semua aku nak share tanpa sempadan, ye dok? Bahaya begitu. Cuma aku rasa hari Selasa aku akan cuba share entry diari a.k.a pengalaman. Contohnya?

  • How I ____________.
  • __ Tips on how I ______.
  • My _______ on _______. 

RABU
Love? Not my love story of course,,,,Bukan best pon! Err mungkin sikit, mungkin juga tak ada kaitan. Love ni universal kan. Mungkin lebih sesuai kalau aku tukar LOVE tu jadi RELATIONSHIP. So aku akan cuba share mengenai hubungan, sesama family, kawan, kekasih or haiwan. 

So Rabu? Hari bercerita tentang CINTA dari persepsi seorang AKU.💕


KHAMIS
Selain Sabtu, Khamis adalah hari paling busy aku sebenarnya sebab aku kena tolong mak aku kutip adik adik aku dari asrama, sorang UiTM Merbok, Sri Iskandar (dia akan balik naik ETS so aku pick up dekat Butterworth), Vokasional SP, dan Badlishah Kulim. Fuh, full day on highway gitcheww.

Review on Thursday? Fuh aku rasa aku salah percaturan ni, tapi takpa sis cuba ok. Review ni tak kiralah review movies ke, games ke, buku ke, lagu ke, blog ke, hadiah giveways ke or products. 


JUMAAT
My bad, sebenarnya tag 'AGAMA' ni baru aku masukkan dalam blog, teruk kan? Sobs sobs. InsyaAllah pada setiap hari jumaat, aku akan cuba kongsi ilmu atau artikel tentang agama (brace yourself, mungkin entry kopipes!).

Aku tak berani nak ulas lebih-lebih tentang agama mengikut hati sendiri, InsyaAllah 1 hadis seminggu mungkin? Aku masih tak ada idea, yang penting aku mahu berkongsi SESUATU juga. 


Baiklah selesai juga planner March 2017 untuk Blog Mayy Jie ini. Aku bukanlah akan follow strickly pun planner ni (rules are made to be broken,lol), cuma penunjuk arah nak post benda apa je. Yelah kalau tiba-tiba writer's blog melanda, tak ada alasan untuk tak menulis kan. 

Good news!

Printable Blog Planner

Aku nak bagi free template blog Planner untuk readers blog ini yang nak juga, hihihi, maklumlah terlebih rajin, hahaha. So kalau nak jangan lupa printlah sendiri.

Dan ada 160 blog post ideas sekali dalam tu aku selitkan sekali credit pada pemilik idea tersebut, silakan guna pada masa ketandusan idea, hewhewhew.


Semoga bermanfaat!
emailkan pada blogmayyjie@gmail.com untuk softcopy.


Follow
Previous
Next Post »

34 Comments

Click here for Comments
3/04/2017 6:46 AM ×

Ngam letak tema motivasi tu hari isnin sebabkan biasanya, semua orang rasa hari isnin ni hari yang malas XD baru abis cuti kan. So kalau post entri pasal motivasi, ada juga minda terbuka bila reader baca. Anyway Nice buat planner blog.. Siap ada template lagi. comel ~! Terus saya download ni. thanks mai :D

Reply
avatar
I am LZ
admin
3/04/2017 7:30 AM ×

Salam Mayy,

Akak ada jugak bercadang nak buat camtu Mayy tapi tak boleh ikut seperti yang dirancang, busy sangat dengan kerja hakiki.. so surrender 😢.

Banyak idea Mayy suka baca.. 😍

Reply
avatar
Noor Azlan
admin
3/04/2017 9:08 AM ×

Bagus juga ada planner ni, at least dapat beri idea nak menulis... kalau saya memang always broken the rule... hehe...

Reply
avatar
3/04/2017 9:15 AM ×

planner?pa benda tu?

Reply
avatar
3/04/2017 10:08 AM ×

Dulu saya ada buat macam ni jugak tapi sampai sekarang tak buat lagi. Asal ada masa baru buat entry. Itupun random jer. Hahah.

Terkini daripada Mommy Muhaimin, http://lynk.my/q4z9

Reply
avatar
3/04/2017 11:08 AM ×

Wah wah wah bagusnya Mai siap buat planner untuk blog huhuuu. Ira tak pernah terfikir pun nak buat macam ni lagi sebab asyik ketandusan masa je. Masuk blog sendiri pun curi-curi je.Sadiss betul :(

Reply
avatar
Ana Suhana
admin
3/04/2017 11:08 AM ×

Wah. Hebatnya Mai. Kak ana pun terpikir2 lagi nak update apa lagi ni. Hehe

Reply
avatar
aswaleyla
admin
3/04/2017 12:12 PM ×

waaah siap ada planner. lela punya planner kalau rajin update laa. hehehe

Reply
avatar
3/04/2017 12:50 PM ×

Rajinnya maiiii.. cantikkk. Busyra nakkkk. Hehe. Tq sygku mai

Reply
avatar
3/04/2017 1:43 PM ×

hah , menarik jugak kalau dah ada planner kan . tadak lah terpikir nak bertemakan apa setiap kali nak tulis. hehe

Reply
avatar
3/04/2017 6:15 PM ×

Good luck dalam merealisasikan setiap kategori hari-hari tu! Setia membacanya, insyaAllah. Hehe 😉

Reply
avatar
Siqah Hussin
admin
3/04/2017 6:39 PM ×

Wahh wahhh ! Rajinnya Mai. Siap ada planner ahh dan topik ikut tema lagi setiap hari. Terbaik Mai! Nampak serius dalam dunia blogging kan.

Akak wish to have a planner too! Tapi rasa kalau ada macam tak guna sangat je memandangkan akak blogging dan BW pun curi masa jugak nak buat. tapi boleh cuba kan>? Hii.

Akak email Mai okay :D

Reply
avatar
Nurul Rasya
admin
3/04/2017 7:32 PM ×

wah, bagusnya setiap hari ada tema masing-masing. nak jugak template tu.

btw, I tag you for sunshine blogger award. kalau rajin buat eh xD

https://nurulrasya.com/blog/sunshine-blogger-award/

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/04/2017 10:52 PM ×

Hehehe tu la, walaupun Isnin hari paling tak best, sis cuba untuk bermotivasi jugak, kekekeke.

Thank you Rocky, hihihi harap suka.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/04/2017 10:53 PM ×

Waalaikumussalam kak LZ,

hihi betul, kadang2 terlalu busy sampai termiss blog, tapi tak apalah utamakan yg penting dulu.

Thank you akak, harap bermanfaat, hihi.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/04/2017 10:54 PM ×

Hihihi, mcm tau2 juga perangai mai pun sama ni,hahaha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/04/2017 10:55 PM ×

Hahahahaha, amboi. >.<

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/04/2017 11:13 PM ×

Random pun seronok kan, ada idea cepat2 luah.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/04/2017 11:14 PM ×

Hahaha, takpe, blog ni kalau ada masa boleh la curi masa sekejap, lainlah full time blogger kan.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/04/2017 11:15 PM ×

Hihihi ambillah idea dari 160 blog post idea tu kak Ana. heheh

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/04/2017 11:16 PM ×

Plan terbaik tu lela. Hahaha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/04/2017 11:17 PM ×

Hahaha terlebih rajin dah ni busyra, hahaha, sama-sama awek cun blogger. hihi

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/04/2017 11:23 PM ×

Haha betul tu, tapi kadang2 kalau excited sangat nak bercerita post terus je zaf, haha.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/04/2017 11:25 PM ×

Terima kasih Fairuz :D

Reply
avatar
3/04/2017 11:41 PM ×

Hebatlah kalau dapat post entri setiap hari.
Pakcik kalau dapat buat 2 entri seminggu pun dah syukur.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/04/2017 11:47 PM ×

InsyaAllah selagi ada masa, serius berblog ni, syg tinggal lama-lama, ihihi.

Boleh listkan idea kak Siqah, nanti masa kena writer's block boleh apply balik, hihi.

Mai dh reply. hihi (dalam format word)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/04/2017 11:49 PM ×

Hihihi amiklah Rasya.

Thank you tag Mai, insyaAllah will join later.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/04/2017 11:50 PM ×

Hehehe saya cuba je pakcik, kalau busy terbengkalai juga plan ni.

Reply
avatar
3/05/2017 10:38 AM ×

Rajinnya Mai buat cengginie.. Akak pula suka random je.. hahaha..
Ikut dan apa yang nak tulis and share..

Reply
avatar
3/05/2017 12:34 PM ×

amboi rajinnye buat planner hehe fae nak catit dlm henpon pun mls2 hampehh

Reply
avatar
Nour Adieb
admin
3/06/2017 1:50 AM ×

kalau zaman skola dulu, paling sy x suka hari Isnin 😒 tapi rupanya, itulah hari yg Rasulullah suka (ada kwn yg gtau supaya sy bersemangat pd hari Isnin). sy kalau nak update blog, random je 😁 tapi bagus juga kalau ada planner, sbb tahu apa yg nak dishare 😉

Reply
avatar
Jun Zie
admin
3/06/2017 12:33 PM ×

wah ! kreatif juga Mai buat mcm ni =D semoga terus maju jaya dalam blog.. amin ya rabb =) trima kasih share entry idea tu, dapat juga refer bsama =D

Reply
avatar
3/07/2017 10:38 AM ×

nice one ! mellya pun actually nak buat ni tapi adehhh kekangan masa betul la....

Reply
avatar
Unni Anje
admin
3/08/2017 12:23 PM ×

alwys kreatif!!! best jugk plan mai ni.. Rajin btl buat... rindu sgt nk buat entry hari2 tp kat umah x blh blog da sbb line tm buat hal :( btw mai acam buat gmabr scol tu??

Reply
avatar