Siapa Pula Blogger Yana Jie ini?

by - April 24, 2017


Assalamualaikum & hi semua.

Blogger Yana Jie ni siapa ye? Siap tiru nama bapak aku lagi tu. Selama ni aku bahagia je pakai nama Mayy Jie sorang-sorang tiba-tiba dia muncul dengan bangganya memakai trademark aku.

Cewahhhh saja drama sikit.

Memanglah sama sebab Yana Jie ni adik aku. Hahahahaha. Ceritanya dulu dia rajin update blog masa darjah 6, tiba-tiba dia pakai domain. Fuyoooo DOMAIN tuhhh, dah tu dia tak bayar domain pada tahun berikutnya lalu blog dia pun punah dan hilang ditelan zaman. Hahahaha.

Dan sekarang atas desakan aku yang bosan tak ada kawan nak bersembang pasal blog kat rumah, hari-hari menghasut dia untuk muncul semula berblogging, akhirnya dia bersetuju untuk kembali menulis. 

So marilah berkenalan dulu dengan Yana Jie ni sebelum korang ke sana... Hihihi. 


♡ Liyana Fauzi (Yana Jie)
♡ Baby 1998
♡ UiTM Merbok Kedah

So itulah serba sedikit yang aku rasa macam nak share, malas la share banyak-banyak semak blog aku nanti, muahahaha. So jemputlah follow dia kalau sudi.



Yeay dah ada family join dunia berblogging!




Follow

You May Also Like

46 orang rajin komen

  1. same as me and my big sis Beeha Azman :) Do visit her blog too <3

    http://beehaazman19.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaaa adik beradik juga rupanya, hihihi. Baru tahu...

      Delete
  2. Ingat siapa la tadi hehe. Rupanya adik si mai. Ok akak nak ke sana pulak ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe saja je gurau2 kak Kinah...

      Delete
  3. assalamualaikum

    wah dari darjah 6 lagi sudah berblog, lama tu. Tahniah pada mayy jie sebab dah ada kawan berblog sesama beradik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusslam,

      Hehehe zaman 2010 lagi tu...hihi terima kasih DA.

      Delete
  4. seronoknya adik beradik..hehe

    ReplyDelete
  5. Seronok Mai ada geng berblog ye..

    ReplyDelete
  6. Masa baca first, ingatkan apa la tadi.. kes org tiru ke apa. Rupanya adik awkk hehhe cantiknya adik awk mcm kakak dia juga. Okay t nak g terjah :)

    ReplyDelete
  7. oo adik MO la ni ya, cantik orangnya

    ReplyDelete
  8. Bagusnya adik beradik ada blog. nanti boleh collaborate

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha malas na collaborate ngan dia, :P Gurau je, mana tau kan ada rezeki lebih, hihi.

      Delete
  9. wow...adik beradik rupanya..bagulah tu..

    ada kawan tempat nak sembang

    ReplyDelete
  10. okey nanti kak fyna follow.. hehe cantikk adik mayy ni :) selamat berblogging :)

    ReplyDelete
  11. Bagusnyaaa kakak Mai nii. Hehe
    Okey, saya pi follow sekarang!!

    p/s: saya takde lagi family terdekat yg ada blog, nak kena menghasut jugakni. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah baguih ker :P , hihihi thanks awaaa~

      Cepattt hasutt.hihi

      Delete
  12. Hai yana jie!!! hahahaha patutlah haritu ada perasan nama yana jie dekat followers ingatkan sapa lah rupanya adik mai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tu la lajuuu dia pi follow Syed.. :P

      Delete
  13. My dad used to be a blogger as well :D hehe

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  14. wahhh adik beradik dah jadi blogger tu.. terbaik... moga terus success dalam dunia blogging.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi, aamiin, thank you kak Lea.

      Delete
  15. Ehem...sama umur la pulak heeee~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Geng tahun rimau ler ni..

      Delete
  16. Lawanya! Macam kak dia jugak la, segak. Okey, iolls pergi follow sekarang. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha biasa2 je awak, hehehe :P

      Delete
  17. eh sama umur dgn adik busyra.. haha.. 1998.. sat gi akak terjah blog awk ye yana jie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha geng la, tapi kami ada lagi yg kat tengah2, umur 21.

      Delete
  18. 1. Dia ni yg mai cerita dia pergi interview dulu. Interview masuk U. Betul ke.

    2. Sekarang saya dah ada dua pilihan,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tak, tu adik lain kot, saya ramai adik, hehehe. Amboi :P

      Delete
  19. Hahaha. Jangan marah mai. Nanti saya jual,

    ReplyDelete
  20. Ok, langsung meluncur ke lokasi

    ReplyDelete
  21. Jap lagi akk g terjah blog dia. :)

    ReplyDelete
  22. wahhh , adik beradik berblogging . best ni

    ReplyDelete
  23. mmg seronok bila ada kawan borak pasai blog ni...x la syok sendiri. eh Yana ni sama baya anak Umi yg no 3..
    Umi pulak ada anak buah (anak kakak) yang dh semakin aktif dalam blogging ni...

    ReplyDelete
  24. memang da agak adik mai..hihihihi.. jap nk g terjah

    ReplyDelete
  25. Wahh adik beradik blogger :) Dan sama cantik 😍 Akak terjah blog dia pulak :)

    ReplyDelete