Hasil Edit Blog Kak Lina & Wajah Baru Blog Mayy Jie

by - May 15, 2017

Tempahan Edit Blog
Klik Untuk Menempah
Assalamualaikum.

Alhamdulillah Mai dah dapat siapkan blog tempahan Kak Liena, pemilik Blog Lin Liena Story walaupun terjadi drama sikit. Perghhh nak nangis jugalah sebab lepas Kak Lina dah setuju semua, tup tup mai tersalah upload template (nak upload kat blog sendiri tapi tak perasan tu blog kak Lina) yang buatkan semua coding yang dah siap punah.

Nasib baik Mai tulis kat planner apa yang dah siap edit tu, jadi Mai cuma perlu buat sekali lagi je. Hahahaha nasib baik ada Nana kat sebelah bagi support. Itulah lain kali backup template. BACKUP LEPAS SIAP!!!! Tak apalah perkara dah jadi, belajar dari kesilapan. Apapun hikmah edit kali kedua ni Mai buatkan blog Kak Lina sampai achieve 100% mesra SEO.

Kak Lina request theme pink/blue, manakala background warna putih. Jadi aku telah memilih Color Palette #1890 untuk dijadikan warna tema blog Kak Lina.


Sebelum dan Selepas
Sebelum & Selepas
Alhamdulillah senang berurusan dengan Kak Lina. Happy bila akak suka template yang dah disiapkan dengan penuh kasih sayang ni, hihihi.


Lin Liena story adalah sebuah blog peribadi milik Kak Lina, tetapi sangat fun dibaca dan juga ada informasi yang boleh buat kita melekat lama disitu.

Mama aku pun tiba-tiba harini terjebak nak baca blog sebab jumpa resepi macam-macam dalam blog Kak Lina. Mama tanya "boleh percaya ke resepi dalam internet ni?", eh mestilah boleh sebab kebanyakan blogger yang tulis resepi mestilah lepas diorang buat sendiri. Buktinya dalam gambar-gambar tu, real kan. Mama pun teruja lalu mengusha resepi doreyaki dan kuih tako dari label RESEPI. Heheh.

Antara tag menarik dalam blog kak Lina adalah Cuti-Cuti dan Tips and Trick Jemputlah singgah ke sana dan follow blog Kak Lina. Kak Lina peramah tau.



♡♡♡

Okaylah nak cerita pasal template sendiri pulak, hahahahaha. Biasalah aku kan gatal tangan, terusik coding apa entah so aku dah tak boleh reply comment dah. Sedih betul. Dah la jenis tak backup template, terpaksalah aku tukar ke template baru.

Untuk template baru ni, mula-mula aku nak kekalkan warna peach tu,walaupun too girly and aku bukan macam tu, tapi comel kan. Last-last aku fikir dah alang-alang nak bertukar tu, baik aku tukar sepenuhnya. So hijaulah warna favorite aku yang aku rasa nak guna untuk tema blog kali ini.

Color Palette #3132
Color Palette #3132

So yay or nay untuk template baru ni? 

Follow

You May Also Like

38 orang rajin komen

  1. Wahh.. cantiknya Mai edit! Warna -warna yang digunakan pun lembut je sesedap mata memandang. memang kreatif :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear. :D Aamiin amiin, semoga jadi kreatif betul.hahaha,sekarang ni bedal je. Hahaha.

      Delete
  2. Replies
    1. Sama-sama akak.

      terima kasih kerana menempah.

      Delete
  3. Cantik cantik sukanyaa Maii. Dahlah warna feveret tuuu~ ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye ke.... Macehhhhh Fatihah <3...

      Delete
  4. Comelnyaaaa... huhu.. hahaha.. serious,, cantik sgat!

    ReplyDelete
  5. cantiknya mai edit! sukaaa warna pink blue tuuu hehe :p

    ReplyDelete
  6. tenang je tengok warna template dan font
    tapi kenapa iklan adsense ada 2 je?
    masukkan la lagi..huhu

    ReplyDelete
  7. cantik dan mmg Mai kreatif...
    patut la tengok header dah berubah...

    ReplyDelete
  8. fewitt. lawa. I just changed my blog layout too xD

    ReplyDelete
  9. Cantiknya blog mai. Blog akak putih bersih je. Takde kaler2 hehe.. nnt bila2 akk nk guna servis mai la

    ReplyDelete
  10. Cantiknya pilihan kaler blog kak Lina tu.. Blog mai pun cantik ya Allah. Untungnyaa pandai edit ni Mai.. all the best. Moga murah rezeki selalu 😍

    ReplyDelete
  11. lawanyer...suka warna dia lembut jer

    ReplyDelete
  12. mai.. nk jugak la.. mcm mn kira ya mai. srius. sbb blog mcm dah lama ja template. heheh.. ni simple n nice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serius ke ni? Takut pula, template sedia ada tu dh lawo,hahaha. Tapi kalau nak boleh je nanti bagitau nak template apa, dan pallete warna macam mana (or code warna terus pun boleh). Mai boleh start edit je.

      Harga Rm10 sahaja untuk responsive template.

      Delete
  13. Jemput join giveaway RM200 shopping credit dari SGshop :)
    AyueIdrisXSGshopMalaysia Giveaway

    ReplyDelete
  14. Menarik juga template ini.

    Wah! sekarang Mai pun dah buat edit template ya... tahniah

    ReplyDelete
  15. Dah tukar Mai Bebel. 😊 cantik.

    Warna yang dipilih utk blog Lina tu cantiknyaaaa

    ReplyDelete
  16. cantik blog mayy.. kak fyna suka warna hijau... hehe :)

    ReplyDelete
  17. wow! cantik. pandai mayy buat design blog

    ReplyDelete
  18. Terima kasih semua yang support, sayanggggg semua. Yang nak guna servis saya tu jangan ragu-ragu, whatsapp je number kat atas tu.

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum

    Tu la setiap kejadian yang berlaku pasti ada hikmah kn, skrg blog mai dah berwajah baru. untung pandai edit blog mcm manapun mesti cantik blog..hehe.

    Nak tanya sikit, macam mana mai buat blog skroll jadi laju aka licin je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam.

      Betul tu Ayie, kalau tidak tak bertukarlah template ni. Hehehe. Terima kasih.

      Soalan tu mai jawab kt blog Ayie ye.

      Delete
  20. busyra dh terjah blog kak lin.. mmg cntikkk.. suka tngok hasil mai edit.. mai.. haritu kan, busyra ada tngok jawatan kosong di SP. nusroh apa tah nama dia. dia nak pakai pekrja yg pandai bab edit web ni.. cer mai try tngok ada lg tak jawatan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Busyra. Alamak Mai pandai edit Blogspot je, website takut hancur nanti.haahahaa

      Delete
  21. Mestilah Yay!! Pandai Mai edit blog tau. Akak memang lah tak pernah buat sendiri. Nanti kalau ada nak edit, akak contact Mai pulak. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyyyy, thank you kak Siqah, hehehe. Boleh2, insyaAllah mai boleh tolong :D

      Delete