Ramadhan Playlist


Apa khabar puasa kawan-kawan? Hihihi. Memandangkan bulan Ramadhan ni kita perlu mengawal diri bukan sahaja dari makan dan minum di siang hari, tetapi menjaga dari segala sudut termasuklah hati yang tidak lalai

Demi menjaga pahala puasa aku, aku pun berubahlah arah dari asyik melagho layan Bollywood kepada dengar-dengar lagu nasyid Ramadhan. Haha.

Kenapa tak dengar lagu Raya lagi? Aduhhh, Ramadhan baru je menyapa tak sampai dua minggu lepastu dah pasang lagu raya, sedihlah Ramadhan. Hilang kenikmatan tu.

Okaylah takmau bebel lagi. Banyak rupanya lagu Ramadhan yang sedap didengar (ada yang takda sebut Ramadhan pun tapi masuk dengan theme Ramadhan) bila aku buat list macam ni.

  1. Opick - Ramadhan Tiba | Official Video
  2. Hijjaz- Ramadhan Bulan Berkat
  3. NADAMURNI - Hidupkan Ramadhan
  4. Opick - Astagfirullah | Official Video
  5. Opick - Astagfirullah | Official Video  
  6. Nasihat Ramadhan Hijjaz   
  7. Opick feat. Amanda - Alhamdulillah | Official Video 
  8. Ae-man - Ramadhan Bulan Puasa
  9. Rabbani - Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan dengan lirik
  10. In Team Ft Unic - Kemuliaan Ramadhan
  11. PUASA DULU BARU RAYA - RAIHAN

Playlist Ramadhan (11 lagu)

Jadi apa lagu Ramadhan favorite korang pula ? Ada dalam list tak?


Follow

Previous
Next Post »

18 orang rajin komen

Click here for orang rajin komen
6/08/2017 1:42 AM ×

Wahh.. samalah, sy pun suka simpan koleksi lagu2 nasyid slalu dgar sbelum tido..
Kan, sedih ada yg tak sabar nak raya sdgkan puasa belum habis..Apapun selamat menunaikan ibadah berpuasa :)

Reply
avatar
6/08/2017 5:57 AM ×

Suka lagu opick. 😍
Ada member kat fb dah share lagu raya. Awal smgat rayanye.hehe

Wewittt header baruuuu. Cantik. ❤

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/08/2017 6:27 AM ×

Hari pertama puasa lagi supermarket dah pasang lagu raya, adoi...

Selamat berpuasa juga Nurul :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/08/2017 6:29 AM ×

Opick mmg best. dari lagu, suara, lirik, semualah best. Haha.

Yeayyyy maceh kak reen :D

Reply
avatar
Ana Suhana
admin
6/08/2017 6:48 AM ×

No 1 dan 9 tu memang fav. Asal puasa je mesti dengar lagu tu :)

Reply
avatar
Lina Shaza
admin
6/08/2017 8:07 AM ×

semua lagu akk suka mai...menjadi halwa telinga pagi2...mai jangan goda akk selalu eh,hakak mudah tergodaaaa...header cantikkkk maiii hahaha

Reply
avatar
6/08/2017 10:12 AM ×

Lagu-lagu dari Rabbani dan Hijjaz memang best di dengar, tapi akak akan dengar mp3 orang mengaji Quran, nie kat opis la..Kalu kat rumah, akak mengaji jugak, tapi lepas tue memang akan dengar mp3 Quran semula..

Reply
avatar
Mummy Julia
admin
6/08/2017 10:50 AM ×

Opick! Mummy suka..hehhee

Reply
avatar
Mummy Julia
admin
6/08/2017 10:50 AM ×

Anw thanks for the listing..nanti mummy leh download.. :D

Reply
avatar
Miss NR
admin
6/08/2017 12:55 PM ×

Assalam..cuba dengar lagu Pesona Ramadhan - Simfoni ft UNIC.
Best sgt x tipu! :)

Reply
avatar
6/08/2017 2:05 PM ×

waa.. seme lagu yang ingatkan kita kat Dia.. hee~ kakak pun ada playlist.. tapi seme lagu korea.. adoi.. blom insap lagik nih..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/08/2017 5:13 PM ×

Ramadhan tiba tu catchy kan kak.hahaha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
6/08/2017 5:16 PM ×

Hahahahahahahaha tergoda tang mana ni kak :P Macehhhh...

Reply
avatar
6/08/2017 9:46 PM ×

Saya dah start dengar lagu raya haha

Reply
avatar
6/10/2017 10:50 PM ×

busyra suka dngar lagu opick.. sedap! best!

Reply
avatar
6/12/2017 5:43 AM ×

Paling suka yang no 1 tu.. memang feveret tiap kali Ramadhan..

Reply
avatar