Bf ku suka mengongkong .(T__T)

Assalamualaikum. 
Tulisan hijau merujuk kepada dialog si BOYfriend.

Hubungan dengan kawan-kawan 
"Awak, saya nak pergi jalan-jalan beli barang dengan kawan-kawan saya kejap?"
"Berapa orang ? Dekat mana ? "
"4 orang , kat bandar , pleaseeeeee "
"NO!"
"Kenapa?"
"Nanti orang ngorat awak"
"-..-"

Bab berpakaian 
"Awak jangan pakai tudung bawal, ketinggalan zaman" , "Awak jangan pakai shawl leopard, menonjol sangat" ,   " Awak jangan pakai kasut tinggi " , " Awak jangan pakai kasut wedges " , "Awak jangan pakai tshirt nie dah , warna terang sangat " 

"Awak jangan pakai baju. Oppsss~!"



Bil telefon / topap telefon
"Awak ni number siapa?"
"Classmate sayalah awak, senang nak tnya assignment"
"Kenapa tak cukup number classmate perempuan ? Nak juga lelaki???"
"Awak... Itu classmate saya je la sayangggg"
"Dahhh delete. Awak nie mesti duk msg dia malam2 kan!"

"Awak semalam awak kata awak baru topap RM10, kenapa sekarang tinggal RM6?"
"Semalam kan saya call awak?"
"Awak call sejam baru caj RM3 ...."
"Saya call mak...."
"Berapa minit"
"Saya tak ingat"
"Arghh bak sini phone saya check , nie mesti awak call jantan lain kan!!!!"

Makanan
"Awak boleh tak mulai sekarang jangan makan malam?"
"Kenapa awak?"
"Saya tengok awak makin badan naik lah"
"Ye baiklah =..="
"Kalau awak makan . Awak tak sayang saya "
"Ermmm"
"Sumpah dulu?"
"(-..-')"


Ok amboi amboi Cik Mai . Penatlah berdrama. Huahuahua . Eh korang pernah tengok or dengar situasi nie dari kalangan kawan-kawan korang tak?Dimana salah sorang pasangan yang bersifat sangat sangat mengongkong tahap gaban.....

Sedihlah Mai tengok pasangan macam nie . Kenapa kena ada sifat suka mengongkong nie ? Sifat mengongkong nie wujud dan terhasil dari sifat kurangnya kepercayaan. Bila dah kurang kepercayaan , mestilah dia asyik nak syak wasangka je kan.

Mama Mai pesan :

Kalau baru duk bercinta nak kongkong ketat-ketat . Duk bergaduh perang-perang . Duk nangis malam-malam . Hati tak bahagia. Tinggal sajalah , cari yang lain . Daripada kahwin hidup tak bahagia . (^__^)v peace no war~!


Tapi orang tak sama , ada hati wanita yang tabah yea. Aku tengok ada yang setiap kali on call dengan pakwe mesti berakhir dengan tangisan pilu dan rendaman air mata . Erhh aku memang tak berani nak komen , sebab aku tau orang sedang angau nie , dia bukan nak dengar cakap orang lain dah . 

Tapi aku pelik ... Dengan hubungan yang tak bahagia . Mampukah diorang nak bertahan sampai ke akhir usia. Ye .. Ye .. Semua ini permainan jodoh . Tapi aku tak faham , kenapa perlu nak mengongkong pasangan sangat . Biarlah dia jadi diri dia sendiri , sayangi dia apa pun adanya dia, susah sangatkah?

Takpelah , mungkin dengan cara tu dia boleh bahagia.Aku akan terus berdoa supaya setiap yang bercinta dalam dunia ni akan ada mereka punya great lovestory + fairytale sendiri . Seriously , aku sangat suka baca + dengar kisah cinta orang . Tapi aku tak suka baca novel . Novel tu menipu , fiction semata-mata. Sebab tu  aku pilih blog sebagai medan aku nak mencari love story orang yang aku nak hayati :) Baru real seyh~

Sebenarnya entry nie berdasarkan kisah benar dan kesinambungan entry lama aku . >Bf kaki pukul<

Sekian , segala terkasar bahasa harap dimaafkan . Segala tidak kepuasan hati dijemput luahkan dengan cara terpelajar di ruangan komen. 

Assalamualaikum :)
Previous
Next Post »

34 Comments

Click here for Comments
amengs88
admin
6/11/2012 7:17 PM ×

huhuhu ade mber sorang camni... sy pula yg menyampah, ni kn pula pompuan tu... hehehehe

Reply
avatar
6/11/2012 7:23 PM ×

yups dear..i hate if i'm get a boyfren that really shackle me..the way is..say goodbye to him..hehe..it could solved the problem..=)

Reply
avatar
Si Matatajam
admin
6/11/2012 7:45 PM ×

Belum kahwin dah king control dah kawin jenoh la....

Reply
avatar
CikMai
admin
6/11/2012 7:54 PM ×

@amengs88 haha , cool baru best kannn

Reply
avatar
Nurrul
admin
6/11/2012 7:55 PM ×

Err , sumpah paing tak suka kalau dapat bf yg cenggini..
awal2 Nurrul Larikkkkkkk ! ! ! !

*sayang tak perlu diubahkan.. hanya perlu menyanyangi apa yg ada pada kita.. terima seadanya.. :/

Reply
avatar
CikMai
admin
6/11/2012 7:56 PM ×

@Ety Salbiah Abdurrasik Ahaa goodbye is the best solution . But kene make sure diri dah betul2 ready nk pisah la :)

Reply
avatar
zanairin
admin
6/11/2012 8:01 PM ×

seriusly, i hate that type of guy...

Reply
avatar
CikMai
admin
6/11/2012 8:03 PM ×

@Nurrul
hahaha lariiiikk laju laju tau

Reply
avatar
CikMai
admin
6/11/2012 8:15 PM ×

@zanairin kannnn..tp jgn mencik sangat..takut tu yg dapat..huhu :P

Reply
avatar
6/11/2012 8:27 PM ×

depend pada org jugak kan mai, ada yg boleh trima keadaan mcm tu, dan ada yg tak boleh terima.

huhu tak penat ke lelaki tu nak check semua benda, nk kongkong semua benda ;)

Reply
avatar
CikMai
admin
6/11/2012 8:29 PM ×

@Rohani Hashim mmg ade yg mcm tu awak..huhu..kalau dia bleh terima takpe lah..

Reply
avatar
6/11/2012 8:29 PM ×

pergh jantan macam tu mintak penyepak tu.
tp kan best kalau bf kita cemburu kat kita. dia selalu pendam la cikmai. =='[

Reply
avatar
CikMai
admin
6/11/2012 8:33 PM ×

@si gadis melayu huuu pendam bahayaa...

Reply
avatar
ikaa
admin
6/11/2012 9:06 PM ×

setuju....saya pun pnh alami sblum nie, & akhirnya akibat xtahan, kami break :(...

Reply
avatar
CikMai
admin
6/11/2012 9:21 PM ×

@ikaa : ehh awak jangan sedih...takpe2 prince charming sbnr awak tgh tunggu awak tu :)

Reply
avatar
babycomel
admin
6/11/2012 10:36 PM ×

entahlah.. gila kot laki yg kuat menyongkong ni.. ambik berat konon, padahal jiwa kacau.. kesian,kesian.. ;(

Reply
avatar
6/11/2012 10:41 PM ×

ya allah.. adakah cowok macam ini.? kalo ada itu tandanya cowok ngga setia. dia mengontrol pacarnya karena dia ngga mau pacarnya itu berbuat seperti yang dia buat dibelakang pacarnya.

*tak faham bahasa aku.?* maaf.. hehehe aku pun x begitu fasih bhsa melayu.

Reply
avatar
CikMai
admin
6/11/2012 10:53 PM ×

@babycomel agaklahhh terlebih amik berat..kacauuu kacauuu...

Reply
avatar
CikMai
admin
6/11/2012 10:54 PM ×

@Fendy Ahmad Thahir betul ke? wahhh terima kasih bg tahu....

*fahamlah bahasa kamu,jangan risau,hehehe....<--suka tengok sinetron*

Reply
avatar
Chic Na
admin
6/11/2012 11:04 PM ×

lama2 mcm tu mana boleh tahan. ingat kita puppets ke nak ikut ape saja. nasib baik kita xdpt yg mcm tu kan mai? huhu.. :)

Reply
avatar
6/11/2012 11:13 PM ×

ya betul, pengalaman pribadi. heheheheheh...

Reply
avatar
CikMai
admin
6/12/2012 3:26 AM ×

@Chic Na yee betul2..alhamdulillah dapat yang memahami

Reply
avatar
CikMai
admin
6/12/2012 3:27 AM ×

@Fendy Ahmad Thahir oohhh jangan selingkuhhhh ...tak baik...

Reply
avatar
J.Syazwana
admin
6/12/2012 8:32 AM ×

nak tampar je lelaki camtuh.
huhuhu

Reply
avatar
Yana Libra
admin
6/12/2012 9:51 AM ×

susah gak kalau bf camtu..bf saya takdelah kongkong, cuma kalau boleh dia nak tahu aje sy pergi mana dengan sapa, watpe..huhu~~

tp dia tak halang..dia cuma halang kalau g kuar lewat malam sorang2..logiklah tu kan? hehe~

Reply
avatar
CikMai
admin
6/12/2012 1:26 PM ×

@J.Syazwana wahhh garangnye dia..haha

Reply
avatar
CikMai
admin
6/12/2012 1:27 PM ×

@Yana Libra ohh itu bukan kongkong , itu prihatin syg... logik lah ..

Reply
avatar
Tinta Hatiku
admin
6/12/2012 4:29 PM ×

serius post ni best..huhu.. :D

Reply
avatar
CikMai
admin
6/12/2012 4:42 PM ×

@Tinta Hatiku iye?hehehe macehhh

Reply
avatar
6/13/2012 11:59 AM ×

bagi aku la, ak rasa gf yg lebih mengongkong dr bf kot...ni pengalaman k. dsebabkan gf terlampau mgongkong mybbkan bf trase rimas n sesak last2 clash..:P



http://encikcopypaste.blogspot.com/

Reply
avatar
CikMai
admin
6/13/2012 12:22 PM ×

@leakedknowledge yela tu sama je kut..hehehe ..so kunci kbahagiaan adalah kenalah saling memahami

Reply
avatar
6/14/2012 9:52 PM ×

Kasaqnyaa laki macam tuu , teruk botoi !

Reply
avatar
6/20/2012 9:39 PM ×

hihi kakak dulu kte memg ade bf cenggini . series kak . terseksa jiwa dan btin kak . hahahaah
nak kua dgn owg tuh tak boleh ,, kua dgn org nyh tak bleyh . padahal dye kua dgn mbe popuan boleh plux kak . haihh . series kak . kte benci laki mengongkog . kononye syg ah . tkodd nnty kte curg ahh . ahaha . mcm2 . :"p

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon