Debaran menghitung hari .

5 perkara asas 
  • laras seat tempat duduk , pastikan kaki kiri sedap tekan clach tu sampai habis
  • perbetul cermin sisi , cermin belakang
  • pakai tali pinggang keledar 
  • start enjin
  • periksa lampu & wiper
Bukit 
Tekan clac tekan brek > tarik brek tangan > tekan minyak ,tahan > angkat clac sikit dan tahan > tambah minyak > lepas handbrake .... weee~

Parking tiga penjuru 
Pusing kanan habis > balas kiri 2 kali > kon separas bahu pusing kanan balik 2 sampai habis> kereta straight terus berhenti > pusing stereng kiri habis > keluar balik

Parking sisi 
tiang separas bahu > pusing kiri habis > undur sampai nampak batu hitam ke 3 > balas kanan 2 kali , undur sampai tayar cecah garisan > pusing kanan habis dan undur .

Jalan raya 
Bergantung kepada kebolehan mengambil hati abe JPJ muahahaha.

                Errrr ape kebende aku merepek nie...Wah debaran debaran menanti JPJ aku lahhhh 15 May nie. Bayangkan ape kebondo la pusat memandu tu siksa aku, kelas memandu aku tamat 22 April lalu, 15 May baru aku ade JPJ . MEMANG AKU INGAT STEPPPP .Warghhhhhh~

Hanya mampu berserah~~~ Nyanyi lagu ombak rindu sat , wuhuuu . Korang doakan la aku . Aku sangat sangat memerlukan lesen nie sebab nak ulang alik ke kelas nanti naik kereta , kalau takde lesen aku kene naik bas . Aku tak suka pakcik bas garang, huaaaa... Takut seyh....

Ahaaaa .... tak sabar nak memegang stereng kereta secara HALAL . Muahahaha...... 

Doakan ye~ Sayang kamu kamu kamu dan kamu semualah :)
Previous
Next Post »

20 orang rajin komen

Click here for orang rajin komen
Fariz Reza
admin
5/12/2012 8:18 AM ×

amik lesen ke hehehe gud luck (^^_)


erm BTW...yang pasal profile google tuh...kekadang FR nak folo balik tapi disebabkan ramai sangat muke pun jadi cam troll face la.......

maleh nak cari link die haha

Reply
avatar
5/12/2012 10:08 AM ×

cik mai nak amek lesen eh. hihi saya doakan semoga semuanya dipermudahkan ya. ;)

Reply
avatar
gdsbnga
admin
5/12/2012 10:45 AM ×

aku amik JPJ last year . kau tahu berapa kali 5 kali . jangan terkejut ! HAHA . empat2 kali aku fail dekat bukit . dapat bayangkan tk betapa bosangnye JPJ tuu tengok aku setia dua minggu . dekat 2 bulan lebih kot baru aku pass . so goodluck la eh :)

Reply
avatar
Chic Na
admin
5/12/2012 10:47 AM ×

haha.. chill je mai. good luck! :)

Reply
avatar
sissyira
admin
5/12/2012 11:42 AM ×

salam

semoga berjaya dapat lesen yea ;)

Reply
avatar
shedameor
admin
5/12/2012 12:00 PM ×

sama dengan adik akak. test kete 15hb ni. goodluck dear :) ingat je step tuu.

Reply
avatar
CiK FizA
admin
5/12/2012 12:39 PM ×

Gud Luck Cik Mai ! ^^

Reply
avatar
5/12/2012 2:08 PM ×

good luck ye..rilex arrr senang jew..
abg jpj sume cool2..=)
hahahahaha

Reply
avatar
Awan Nina
admin
5/12/2012 2:53 PM ×

alahai, teringat masa test jpj dulu. semua benda dah perfect. tetiba baru teringat seat belt tak pakai. tak pasal2 kena potong marks haha.
allthebest mai!

Reply
avatar
pha is
admin
5/12/2012 5:48 PM ×

gud luck.. aku pon dah buat qti.. test jpj je belom... hehehe... lesen kereta buat cukup syarat je... sbb lebih prefer naik moto.. hehehe

Reply
avatar
CikMai
admin
5/12/2012 5:50 PM ×

gracias semua..tenkiu2 bagi semangat..hehek...

Reply
avatar
ary_lee
admin
5/12/2012 6:57 PM ×

ary dah lma ada lesen tapi baru dapat bawa lesen secara ske2 ati^^

Reply
avatar
5/12/2012 8:12 PM ×

ai harap je ade lesen.. Da dkat 2 taon. Haram pndai bwk. Mntg2 ada hencik dreba. Hahaha.

Reply
avatar
CikMai
admin
5/12/2012 11:09 PM ×

ary :mai takde lesen brani bwk auto jelah..ngehngeh

mrs mell : hakhak , best la ade drebar, mai kena berdikari,hukhuk

Reply
avatar
5/13/2012 12:13 AM ×

all the best ye.. lau JPJ laki kenyit mata jew :P

Reply
avatar
5/13/2012 12:34 AM ×

wahhh,dah nak test nih..gudluck..;)

Reply
avatar
CikMai
admin
5/13/2012 2:24 AM ×

dgr kate abe jpj ensom,muahahaha

thanks ara afiq , thanks cik puan muda umi

Reply
avatar
5/13/2012 8:31 AM ×

wah..nak test yea.moga dapat bawak kete dgn cara halal nnt yea.gd luck..hehe

Reply
avatar
Paragass
admin
5/15/2012 12:27 AM ×

JPJ? nak tips? pandai masak? huh..pagi2 tu gi masak nasi ayam. pastikan letak peha ayam 3 ketul dalam bekas tu. try set time masa nak test tu, tengah hari..time test tu, huh, bagi je bekal tu kt jpj tu. confirm!!!

Reply
avatar