Bertukar Kepada Responsive Template


Finally, aku tukar juga template dari simple kepada responsive. Theme simple ini aku download dari Themexpose dan guide sepanjang aku tukar template ni aku rujuk kepada blog Kak Reen. Explanation dari Kak Reen memang membantu sangat, thank you Kak Reen, alhamdulillah. 

Sebelum ni kalau korang nak tahu berapa kali jugalah aku berperang dengan diri sendiri sebab nak tukar responsive tapi aku sayang template lama aku yang comel tu, tambah pula adik aku yang buatkan. Lagilah kan aku rasa bersalah nak tukar, dah la dia makeup free je template dulu tu.


Say good bye to the old template. Now I'm moving on, eh actually I have to make a change before it's too late. Dengan pageview merudum sakan, aku dapat detect ada blog copypaste entry aku (sebijik termasuk title) pasal high heels tu, dan dia tak bagi link aku. Paling sedih bila aku google tajuk entry aku pasal heels tu dekat google, hanya blog kopipes yang naik, blog aku? TAK ADA LANGSUNG kat page pertama google tu. Sebab template Mr.Kopipes tu jenis responsive dan aku tidak.

Sedihnya. Janganlah buat orang macam tu lain kali. Kalau nak copy pun at least tukar la sikit, tak nak tukar ayat ko tukarlah tajuk tu, kalau nak copypaste juga, ketegaq, bagi la link orang yang ko copy tu, sebabnya ko tak kesian ke dia nak pecah otak fikir nak buat entry.

So atas sebab itulah aku kini bertukar ke template baru. Pelan-pelan kayuh bak kata orang, berkenan design cantik tunggu bila kerja nanti ye wahai diri sendiri, sekarang pakai je yang free, tapi cantik apa, not bad kan? (masuk bakul angkat sendiri).

So apa pendapat korang? Okay tak? Ke membosankan sangat? Loading macam mana? Laju ke slow?
Hehehehe, harap bantulah aku :).
Previous
Next Post »

16 orang rajin komen

Click here for orang rajin komen
Unni Anje
admin
11/10/2016 9:35 AM ×

Unni tukar template pun bantuan kak reen.. manfaat kan ya baru, tapi tmplte mai ni comel, pndai mai pilih sejuk mata memandang..

Reply
avatar
11/10/2016 10:31 AM ×

seriuss la dia copypaste sebijik bijik tanpa credit? ishh nak lempang je rasa hahaha.

bytheway honestly, kc suka template responsive awak yang baru ni. lawa, kemas! :D

Reply
avatar
Fatina
admin
11/10/2016 10:58 AM ×

wahh dah tukar template lah cik mai! :D cantik :D

Reply
avatar
Mila Ahmad
admin
11/10/2016 11:33 AM ×

bagi kak mila oke je tak berat pun, senang nak baca font tak besar tak kecik, senang nak membaca.

Reply
avatar
11/10/2016 11:47 AM ×

ok . saya suka yang ni mai... lawa... simple. sejuk mata memandang. tersusun cantik rapi.... boleh pergi jauh template ni . hihik

Reply
avatar
Liyana Jasmi
admin
11/10/2016 1:11 PM ×

cantiknya blog! hehe :)

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/10/2016 5:21 PM ×

Hihihi comel ke, thank Unni, hhihihi nanti singgahlah selalu :D

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/10/2016 5:35 PM ×

Itulah Kc, geram betul tak bagi backlink kt kita.

thanks ,hihihi.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/10/2016 5:36 PM ×

Thanks Fatin~! hihi

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/10/2016 5:38 PM ×

Mekasih share pandangan kak Mila <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/10/2016 5:38 PM ×

Yeay, thanks Amer!

Reply
avatar
11/10/2016 8:41 PM ×

busyra suka blog mai skrng. putih bersih. hehe. cantik! teruskan berblogging awk!

Reply
avatar
ayunie ramli
admin
11/10/2016 10:23 PM ×

Lebih kemas mai :)

Reply
avatar