Penterjemah Novel Indo-Bm


Haritu aku nampak iklan syarikat buku ni tengah cari penterjemah novel English-Bm and Indo-Bm, menarik, tapi aku share je dekat fb aku tanpa niat apa-apa masa tu. Tiba-tiba kawan aku masa diploma (Imam) komen post aku tu dan suruh aku cuba nasib memandangkan dia kata kononnya dia peminat blog aku, hahahahahahaha, dan dia kata apa salahnya aku try.

So thanks Imam, aku pun emel la syarikat buku tu cakap aku nak try translate Indo-Bm. Nak translate English muet pun dapat band 3 cukup makan je, tak confident hakak ahahaha. Alaa Indo-Bm ni pun tak tahulah layak ke tidak, yang penting aku try kan. Ada ke takde rezeki tu urusan Allah. 


Ada 2 hari untuk aku habiskan terjemah dua chapter awal. Aku tak yakin sangat pun untuk kerja aku ni diterima tapi korang doakanlah aku ye.

7 comments

  1. wahh... best tu.. senang jak kalau indo-bm

    ReplyDelete
  2. btw good luck mai.. in sha Allah ada rezeki

    ReplyDelete
  3. Wahh unni mesti terer ni, nanti kalau pening mai rujuk unni la, hahaha. Thanks unni sayang~!

    ReplyDelete
  4. Waaaa :) thniah maii. InsyaAllah ok je tu

    ReplyDelete