Tutorial | Buat Cbox Baru

by - November 21, 2016

Amacam cbox baru? Hehehe ramai yang kata comel, terima kasih, hehehe. Cbox ni best sebab boleh nampak guna https:// sebab kebanyakan shoutbox lain kalau tukar https:// akan terus ghaib dari pandangan. Tutorial ini direquest oleh Al, okey let's begin. 
1. Masuk ke page CBOX, klik SINI.

2. Siapa yang dah pernah ada cbox sila log in manakala yang baru first time nak buat cbox sign up.

3. Klik My Cboxes dan Klik Create new Cbox. (Rujuk gambar dibawah)


4. Isi maklumat seperti dalam gambar di bawah dan bila dah siap klik Create My Box.


5. Untuk tukar design macam font atau warna box tu klik LOOK & FEEL.
    Untuk tambah emoticon comel klik OPTION
    Dah puas hati? Klik PUBLISH 


6. Copy code tu dan paste dalam sidebar blog korang, settle. Harap puas hati dengan tutorial ringkas ini.

Kalau malas nak cari emoticon comel, ambil je kat sini. (Copy image address)

                       

                                                                              

          

                     

                                                                     

You May Also Like

6 orang rajin komen

  1. ok jap nk buat cbox gok la

    ReplyDelete
  2. lenne lagi prefer yg cbox lama sebab lagi senang nak guna haha :D

    Lenne Zulkiflly

    ReplyDelete
  3. serius comel. macam nak try. hehe. btw tq awak comel!

    ReplyDelete
  4. COmel.. lama atau baru, both comel cbox :D

    ReplyDelete
  5. I follow tuto you ni :) Thanks tau!

    ReplyDelete