Ketagih Lagu Ost Biar Aku Jadi Penunggu Ronnie Hussien - Menanti Janji



Wow kagum sekejap bila tahu lagu Menanti Janji yang menjadi OST drama Biar Aku Jadi Penunggu nyanyian Ronnie Hussien ni ditulis oleh pelakon drama tu sendiri, tak lain tak bukan Janna Nick tu. Hebatlah sebab lagu ni nak panaskan butang repeat bila kena tekan bertubi-tubi oleh aku, kahkahkah haaa hiperbola gitchew. Tapi seriuslah lagu ni memang best, tak percaya picit butang play kat video yang aku dah belanja kat atas tu haa. Penat aku belanja kalau korang tak play rugilah,hahaha.

Nak nyanyi juga? Boleh marilah aku belanja lirik pula, kekeke. 

LIRIK MENANTI JANJI  

Telah lama ku rasa sebegini
Meniti masa silih berganti
Ku harapkan engkau datang kepadaku
Walau sekadar mimpi

Ku cuba untuk mengejar kamu
Makin ku genggam ia terlerai
Sedari diri kian menjauh
Jauh terpisah dari diri kamu

Biar hatiku menanti
Biar ku terus menunggu
Di dalam kegelapan hariku
Tanpa cinta kamu
Biar jiwa terus mati
Menanti janji kamu
Biar aku jadi penunggu

Ku cuba untuk mengejar kamu
Makin ku genggam ia terlerai
Sedari diri kian menjauh
Jauh terpisah dari diri kamu

Biar hatiku menanti
Biar ku terus menunggu
Di dalam kegelapan hariku
Tanpa cinta kamu
Biar jiwa terus mati
Menanti janji kamu
Biar aku jadi penunggu

Biar hatiku menanti
Biar ku terus menunggu
Di dalam kegelapan hariku
Tanpa cinta kamu
Biar jiwa terus mati
Menanti janji kamu
Biar aku jadi penunggu

Biar hatiku menanti
Biar ku terus menunggu
Di dalam kegelapan hariku
Tanpa cinta kamu
Biar jiwa terus mati
Menanti janji kamu
Biar aku jadi penunggu
Biar aku jadi penunggu

***
Bestkan, hahaha. Sebenarnya aku tahu lagu ni pun sebab blogger Aisyhah Nyais yang minta lagu ni dalam group. Niat aku saja la nak spotcheck best ke lagu tu sekali sangkut la pulak, kekekeke. Actually suara Ronnie Hussein ni yang power tau, bawa lagu apa pun boleh dikomersialkan. Tepuk sikit untuk abam Ronnie Hussein!

Menanti Janji Ronnie Hussein

Korang layan ke drama ni? Aku ni tak tahulah bila last buka tv kat rumah ni, nah berhabuk aku rasa remote control tu, sebab semua tak layan tv maklumlah zaman internet, kekeke. Lagipun aku tak boleh masuk ler dengan hero drama ni, erkkk, tak minat. Sorry peminat beliau! 
Previous
Next Post »

19 orang rajin komen

Click here for orang rajin komen
1/07/2017 7:20 AM ×

Samalah.. kak Sha tak suka hero tu..
Ada jugalah tertengok Iffat tu.. tapi lagu nie memang berhantu..

Reply
avatar
1/07/2017 9:17 AM ×

Sama la mai. Akak minat giler lagu ni. Akk lyan gak citer ni sbb mnt janna nick tu. Hee

Reply
avatar
Irda Garmin
admin
1/07/2017 10:56 AM ×

i love this song too..hehehe..

Reply
avatar
Ana Suhana
admin
1/07/2017 11:44 AM ×

Kalau dah suka ulang beribu kali pun takpe kan. Sampai org sebelah pun naik kematu telinga. Haha

Reply
avatar
1/07/2017 1:14 PM ×

Memang best pun. Hehe kita pun kejap je terikut ikut nyanyi sama. 😍😍😍
Suara Ronnie tu pun best jugak

Reply
avatar
Lea Azleeya
admin
1/07/2017 1:52 PM ×

Bahaya tu kalau dah ketagih.. hehehe.. Kene ubat tu.. Hahaa

Reply
avatar
Cik Tie
admin
1/07/2017 7:04 PM ×

Ahaaa la..lagu ni best juga

Reply
avatar
Kin Naz
admin
1/07/2017 10:20 PM ×

Eh sama la kite. Kureng layan drama ni sebab hero dia tak leh masuk

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/08/2017 12:10 AM ×

Hahaha geng pula kita kak Sha, hihi...berhantu sungguh lagu ni :P

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/08/2017 12:10 AM ×

Hahaha, best tak cerita ni kak reen? tapi lagu ni mmg confirm dh best,haha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/08/2017 12:13 AM ×

Yeay, samalah kak Irda <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/08/2017 12:23 AM ×

Tau takpe nasib baik pakai earphone,hahahaha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/08/2017 12:24 AM ×

bestkan, bestkan, bestkan!!!! hahaha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/08/2017 12:24 AM ×

Hahahah kena azan kat telinga ni kak lea, adoi parah2

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/08/2017 12:25 AM ×

Memang best Cik tie, haha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/08/2017 12:27 AM ×

Samalah kak kinah, boleh geng dengan kak sha gak ni, hahaha...

Reply
avatar
Nour Adieb
admin
1/08/2017 4:14 PM ×

best lagu ni 😍

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
1/08/2017 7:45 PM ×

Sangat,hhihihi.

Reply
avatar
3/14/2017 5:49 PM ×

Lagu tu memang best.. apa lagi komposernya Ippo Hafiz. Kalo nak dgr lagu ippo hafiz yg lain dengar lagu tajuk Kasih Dalam Hati, Ku Ingin Kamu, Kekal Bahagia, Hujan Sepi, Rahsia, Ku Takkan Mampu, Yang Terindah. Lagu dia banyak dalam drama. Yang terbaru ost drama suamiku paling sweet.

Reply
avatar