My February Playlist

by - February 28, 2017


01. Jampi - Hael Husaini Video + Lirik


LIRIK

Bermula pandang pertama
Terlihat kamu di depan mata
Terasa debar di dada
Menahan rasa bila kau ada

Kau buat ku terpaku 
Sepertinya diriku yang mahu
Diri kamu

Dan bila kau hadir bagai satu misteri
Ternyata diriku bagai sudah dijampi
Dan bila kau hambakan hati ku kembali
Ternyata hanya kau harus aku cintai 

Ha ha ha aku ketawa
Terasa aku tak tentu arah

Kau buat ku terpaku 
Sepertinya diriku yang mahu
Diri kamu

Malam, berganti malam
Masih terbayang
Apa yang berlaku
Pada diriku
Ternyata kamu
Ternyata kau mahu diriku
Selamanya kau milik ku

Aduhai, pertama kali dengar aku sudah kena jampi dengan lagu ini, repeat sampai lebam, muahahaha. 


02. Aku Sanggup - Sufi Rashid Video + Lirik


Termenung sendu…
Ratapi luka yang telah terguris..

Mengejar bayang… 
Moga terbukanya pintu hati..

Rindu saat kita.. 
Seperti lalu saling menyanyangi..

Namun kau berubah.. 
Tawar hilangnya kasih..

Apa gunanya berbicara.. 
Jika hati tak sekata..

Andainya masih ada cinta.. 
DENGARKANLAH!

(chorus)

SAYANG.. 
Tak usah kau pergi.. 
JAUH.. Dari diri ini..

Jika kau mahu aku sanggup.. 
Rebah melutut merayu..

JIWA.. Masih mencintai.. 
KITA.. Punya harapan lagi..

Jika kau mahu aku snggup.. 
Mulakan hidup baru..

OHHHH…OHHHH…

Apa gunanya berbicara.. 
Jika hati tak sekata..

Andainya masih ada cinta.. 
DENGARKANLAH..

(ulang chorus)

JIWA.. Masih mencintai.. 
KITA.. Punya harapan lagi..

Jika kau mahu aku sanggup.. 
Mulakan Hidup baru..

SAYANG

Aku sanggup…………

Aku memang peminat Sufi, dan bila keluar lagu baru ni lagilah bertambah minat. So lagu-lagu Sufi ni memang kena betul dengan jiwa aku yang masih terperangkap dalam zaman rock leleh.


03. Warkah Untukku - Ara AF Video + Lirik

Cintamu Hancurkan Zahirku,
Rela Dicampak Ke Penjaramu,
Dari Diperlakukan Begini.

Sungguh Kau Yang Kumahu,
Berdoa Semoga Kau Kan Berubah,
Mendampingiku Selalu.
Kasihku Tolong Lihatkanlah,

Tunjuk Dia Jalan Kepadamu,
Yang Tersesat Tiada Bertuju.
Berikan Hatimu Padanya,
Kau Akan Rasa Cinta Sebenar,
Dalam Kau Mencari Aku.

Sungguh Kau Yang Kumahu,
Berdoa Semoga Kau Kan Berubah,
Mendampingiku Selalu.
Sungguhnya Kau Yang Kumahu,
Berdoa Semoga Kau Akan Berubah,
Mendampingiku Selalu. 
Ara memang power lah! 
05. Mencari Cinta Sejati - Cakra Khan Video + Lirik

Hembusan angin meniup wajah alam
Mataku tak berkedip menatap langit
Terlalu luas tak bertepi pandang
Bisakah aku menyentuh awan

Berwaktu-waktu aku mengasuh rasa
Mendengarkan jiwaku berkata-kata
Tak mungkin aku abaikan kata hati
Ku harus jujur pada hatiku

Kau dan aku tak bisa bersama
Bagai syair lagu tak berirama
Selamat tinggal kenangan denganku
Senyumku melepaskan kau pergi

Engkau bukanlah sebuah kesalahan
Tak pernah aku menyesal mengenalmu
Tapi biarkanlah aku terbang bebas
Mencari cinta sejati

Berwaktu-waktu aku mengasuh rasa
Mendengarkan jiwaku berkata-kata
Tak mungkin aku abaikan kata hati
Ku harus jujur pada hatiku

Kau dan aku tak bisa bersama
Bagai syair lagu tak berirama
Selamat tinggal kenangan denganku
Senyumku melepaskan kau pergi

Kau dan aku tak bisa bersama
Bagai syair lagu tak berirama
Selamat tinggal kenangan denganku
Senyumku melepaskan kau pergi

Kau dan aku tak bisa bersama
Bagai syair lagu tak berirama
Selamat tinggal kenangan denganku
Senyumku melepaskan kau pergi
Sedihnya lagu ni, sobs sobs. 
Follow

You May Also Like

16 orang rajin komen

  1. Ara dan Cakra Khan mmg penyanyi yg bagus..yg Sufi Rashid dgn Hael tu tak pasti dh dengar belum sbb kekdang pernah dengar tapi tak tau siapa lagu sebab kalau dok buat kerja..hilang lagu2 tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suara Ara saya dengar akustik pun masih sedap, memang talented. Hihihi, lagu Sufi selalu juga dengar kat radio, tapi Hael belum pernah lagi.

      Delete
  2. No 3 & 4 kita sama 😘😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh ada juga sama taste ni, hihihi.

      Delete
  3. Semua lagu jiwang ni. Kena betul dengan topik cinta kat Sepahtu Sinar pagi ni 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha lagu jiwang mmg sedap,layan jeee perasaan. haha

      Delete
  4. lagu pertama tu tak pernah dengoo lak tajuknye.. Jampi.. seram pulak ngan tajuknye.. ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha tak seram la kak Lea, comel je lagu tu.

      Delete
  5. Meleleh air hidung ceq huhuhu. Kena masuk dalam playlist mac Ira la macam gini hehhee

    ReplyDelete
  6. Saya suka melodi lagu yang best dan lirik yang simple, senang nak nyanyi kat toilet... :-)

    ReplyDelete
  7. Suka lagu cakra juga.. suara dia memang unik :D

    ReplyDelete
  8. Okay semua lagu-lagu ni tak pernah dengar. Teruk sangat ke? huaaaa. Selalu dengan lagu aiman tino je lame betul.

    ReplyDelete
  9. lagu hael husaini tu e'in tak penah dengar lagi..

    lagu arra memang best.. :)

    ReplyDelete
  10. Semua nie kak sha belum pernah dengar.. Nak dengar loading lak.. Tapi lirik-lirik dia best..

    ReplyDelete
  11. smua lagu dah pernah dngr dan smuanya best. kecuali lagu hael tu busyra belum pernah dngr lg. nak dngr sat. hehe

    ReplyDelete