Lazada Birthday Blogger Contest

Lazada Birthday Blogger Contest
Lazada Birthday Blogger Contest


Lazada Birthday Blogger Contest | Peraduan Ulang Tahun Lazada ini telah diadakan sempena ulang tahun Lazada ke 5, wow baru lima tahun tetapi bila kita sebut saja Lazada, siapa tak kenal kan? Website membeli belah paling cool di abad ini, dari segi banyak pilihan jenama, harga yang murah tak hengattt, dan juga banyak method pembayaran untuk pembeli pilih. 

Contest yang terbuka untuk para blogger ini akan berlangsung 1 March sehingga 23 March 2017. Semakin ramai yang join, perghhh semakin banyak dan lumayan pula hadiah Lazada nak bagi. Serius tak tipu, meh aku share. 


Kurang 50 Peserta (10 Pemenang) 

1st Prize: 1 x RM300
2nd Prize: 3 x RM200 
3rd Prize: 6 x RM100 

Lebih dari 50 dan Kurang dari 100 Peserta (20 Pemenang) 

1st Prize: 1 x RM500
2nd Prize: 7 x RM250 
3rd Prize: 12 x RM125 

Lebih dari 100 Peserta (30 Pemenang) 

1st Prize : 1 x RM800 
2nd Prize : 12 x RM300 
3rd Prize :17 x RM150 

Kalau aku join syok sendiri sorang-sorang, tak bestlah, jadi saya mau ajak korang semua rakan blogger untuk memeriahkan contest ni. Makin ramai, makin tinggi chance nak menang lumayan, kalau dapat third prize dah bersyukur dah, tapi minta-minta yang 1st prize tu la, kekekeke. 

Lazada Birthday Blogger Contest


Bagi yang bukan blogger jangan sedih, ada berita baik juga, sebab birthday sales Lazada (http://www.lazada.com.my/birthday-sale/) pun ada dimana kita akan dapat sehingga 90% diskaun. 

❤❤❤❤❤

Apa yang anda suka tentang Lazada Malaysia?

Panjang ceritanya tentang mengapa saya sangat sukakan Lazada Malaysia, jadi saya akan cuba ringkaskan. Lazada adalah suatu laman web membeli belah online yang sudah dikenali ramai dan boleh dikira sebagai trusted website untuk pembeli merasa yakin untuk membuat urusan membeli belah atas talian.

Selain itu, dengan memetik butang search, segala pencarian kita berakhir dengan beribu barangan dan membolehkan kita membuat pilihan dengan menganalisis harga dan kualiti produk tanpa membuang tenaga kita window shopping lagi. Dari brand berjenama sehinggalah produk mampu milik, eh tapi dengan sales Lazada, barangan jenama pun sudah masuk kategori mampu milik, mana tidaknya dari 50-90% sales, fuhh dasyat diskaun tu.

Nak bayar pun sangat mudah kerana Lazada memberi kita banyak pilihan untuk membuat pembayaran. Antara pilihan yang memudahkan saya adalah dengan menggunakan kad debit dan juga membayar cash di 7-Eleven! Bagi sesiapa yang tinggal di Kuala Lumpur, Klang, dan Sarawak, memang lagi best sebab boleh buat pembelian Cash On Delivery, barang sampai baru bayar. 


Top tiga produk pilihan dari Lazada Malaysia (tiga produk kegemaran anda)

Susahnya soalan ni sebab kalau masuk je laman web Lazada tu memang tamak menguasai diri,muahahaha, semua rasa nak angkut. Antara kategori paling kerap saya pilih adalah Electronics, Women's Fashion, dan Home & Living (mom's favorite). Tapi okaylah saya terpaksa juga untuk hanya listkan tiga produk paling top dalam wishlist terkini saya.


Cat Pet New Scratching Corrugated Board Scratcher Post Pole Bed Pad Matt Toy 

Ini bukan kemahuan, tapi keperluan. Baru-baru ini mama dah tukar sofa sebab sofa lama koyak rabak dek penangan kucing-kucing kesayangan saya, dan tak sampai sebulan sofa baru mama sudah berbulu sebab kucing-kucing bertuah tu juga, kikiki, sorry mom. Sementara 50% diskaun ni memang rugi kalau tak beli cat scratching board ni. Beberapa review positif dari owner kucing buat saya yakin, kucing saya si Ibang, Owen, Kapas dan Adek will love this board!

Lazada Birthday Blogger Contest
Cat Pet New Scratching Corrugated Board Scratcher Post Pole Bed Pad Matt Toy 


Women's Round Toe Platform Suede Sexy Pumps

Hihihi seksi seksi nak kemana Cik Mai? Nak ke konvo la uols. Muahahaha. Lawa kan Pumps ni. Boleh la aku jadikan kasut raya tahun ni terus. Warna hitam elegan jadi confirm lawa padan dengan banyak jenis baju. Pun ada review dari verified customer menyatakan servis Lazada untuk kasut ni bagus. So why not spend some money untuk kasut yang gorgeous ni!

Lazada Birthday Blogger Contest
Womens Round Toe Platform Suede Sexy Pumps


Xiaomi Redmi 4A (Rose Gold)

Smartphone ni memang terbaik weh, mana tidaknya dengan harga mampu milik RM459.00, terlalu berbaloi untuk spec yang ditawarkan. Camera yang tinggi megapixels, bateri saiz besar, dua simcard + dua whatsapp dalam satu phone, dan internal storage 16gb. Haaa, kalau nak cepat serbu Lazada kat http://www.lazada.com.my/redmi-4a-rose-gold-19016329.html


Lazada Birthday Blogger Contest
Xiaomi Redmi 4A (Rose Gold)


Apakah pendapat anda untuk Lazada Malaysia boleh diperbaiki/dipertingkatkan?

Buat masa sekarang, saya menggunakan cara membayar cash di 7 Eleven kerana servis Cash on Delivery (COD) tidak merangkumi tempat tinggal saya. Sobss.

Saya berharap agar Lazada Malaysia akan meluaskan lokasi yang membolehkan pelanggan membuat pembelian secara Cash On Delivery, hihihi. 

Tak sabar rasanya untuk tempat saya Kulim Kedah ada Lazada COD servis, yippieee. 


Selamat Ulangtahun ke-5 Lazada! Semoga Lazada Malaysia terus maju jaya dan kekal sebagai peneraju laman web shopping online di Malaysia dengan harga terendah, selamat dan dipercayai ramai. Terima kasih kerana memudahkan rakyat Malaysia membeli belah mudah dan cepat. 

Happy 5th birthday Lazada Malaysia! May Lazada Malaysia always being successful and remains as the leading online shopping site in Malaysia at the lowest price, safe and trusted by the public. Thanks for making it easier to shop and having the best online shopping experience with you.

All the best for the future!

Lazada birthday Blogger Contest


❤❤❤❤❤

Bagaimana untuk Join Lazada Birthday Blogger Contest?

1. Peraduan bermula dari 1 Mac sehingga 23 Mac 2017 (11:59).

2. Setiap peserta (blogger) perlu menulis catatan dan menjawab soalan-soalan ini pada / pos blognya:

a. What do you love about Lazada Malaysia? 
b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 
c. How do you think Lazada Malaysia can improve? 
d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 

3. Perkara ini mesti mengandungi screenshot untuk ketiga-tiga produk tersebut dalam titik 2.b (yang "Pilihan Produk Top" pos).

4. Peserta dikehendaki menyerahkan pautan ke jawatan mereka melalui e-mel kepada contest@lazada.com.my dengan subjek bertajuk: Lazada Contest Birthday Blogger

7. Peserta adalah dialu-alukan untuk menghantar artikel dalam mana-mana bahasa.

6. Pemenang akan dipilih secara rawak.

Lazada blogger contest terma dan syarat


Follow
Previous
Next Post »

36 Comments

Click here for Comments
3/08/2017 5:51 AM ×

wah lajunya Mai dh buat posting Lazada ni..Umi baru merangka2 dgn ketepuan otak dek selesema ni..sabtu ni ada jemputan utk Lazada Workshop huhu

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/08/2017 7:15 AM ×

dari haritu nak join, tapi tak berani nk tulis bahasa melayu pasai syarat dia dalam english. Lepas email kat pihak Lazada, dia kata boleh tulis bahasa Melayu dan dia pun dah tambah syarat penyertaan. Apa lagi umi, terus saya join laju-laju.

Reply
avatar
3/08/2017 7:19 AM ×

Waaa, mcm menarik je contest Lazada nie. Tapi nadia tak pernah beli barang lagi dkt Lazada .

Reply
avatar
Ana Suhana
admin
3/08/2017 8:08 AM ×

Good luck Mai ��

Reply
avatar
3/08/2017 10:36 AM ×

huhhh...selamat bercontest missobsesi..

Reply
avatar
Noor Azlan
admin
3/08/2017 11:29 AM ×

Wah macam menarik je nak join.... oo kalau boleh dalam bahasa melayu ok lah tu...

Reply
avatar
3/08/2017 12:02 PM ×

Goodluck sis mai! Kalau menang boleh shopping nieyh hakhak

Reply
avatar
3/08/2017 12:29 PM ×

Good luck. Fiza duk draf masih memikir nak tulis apa. hehe

Reply
avatar
Unni Anje
admin
3/08/2017 12:50 PM ×

wahh.... unni bru tbaca pasal contest ni, top2 mai da buat entry!!! good luck mai

Reply
avatar
Siqah Hussin
admin
3/08/2017 6:59 PM ×

Wahhhh begitu setia Mai dengan Lazada eh. Akak tak pernah beli kat Lazada lagi. Masih tak sehingga sekarang. In future, belum tentu lagi. Hihi.

Good luck Mai :)

Reply
avatar
Seorang Syed
admin
3/09/2017 12:45 PM ×

Syoknyaaaaa dapat join benda ni! Okay syed pun nak join la kalau macamtu. kot lah ada rezeki kan mana kita tahu.

Reply
avatar
3/09/2017 8:24 PM ×

Good Luck Sis..
AM pun banyak membeli dengan Lazada sekarang..

Ikhlas Dari
Along Misuari

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/09/2017 10:30 PM ×

Hehehe takpe Nadiah, jom la join dulu contest ni, mana tau rezeki nanti boleh shopping kat situ, haha.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/09/2017 10:31 PM ×

Thank you kak Ana, jom la join bercontest ni <3

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/09/2017 10:31 PM ×

Thank you yaww, jom la join sekali, lumayan tu hadiahnya.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/09/2017 10:32 PM ×

Ya, mai dah email sendiri tanya pihak Lazada untuk confirmation. Bahasa ibunda kita juga best kan :)

Jom la join, mana tahu rezeki anak-anak...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/09/2017 10:33 PM ×

Thanks Sis Elsa, hihihi.

Fuhh shopping tak pandang dompet dah kalau menang tu...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/09/2017 10:34 PM ×

Jangan draf lama-lama sis. Jom join lekas, hihihi.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/09/2017 11:22 PM ×

Marilah join sama-sama Unni, mana tahu ada rezeki, lumayan tu...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/09/2017 11:23 PM ×

Hehehehe Lazada kan best Kak Siqah, dan mudah sangat nak berurusan.

Jom lah join kak Siqah, thank youuu.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/09/2017 11:24 PM ×

Hahahahaha jomlah join benda ni Syed, gila tak best, lumayan tuhh hadiah. Mana tahu rezeki kita kan. Jom jom.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/09/2017 11:25 PM ×

Terima Kasih ya AM.
Jimat dan mudah kan berurusan dengan Lazada.

Reply
avatar
3/10/2017 12:40 AM ×

busyra pernah beli barang di lazada. okay! busyra nak join jgkkkkk. tp belum smpat lagi nak join. huhu..

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/10/2017 1:24 AM ×

Maghilerrr join Busyra, kot2 rejeki kita, hihihi.

Reply
avatar
3/10/2017 3:39 AM ×

Menarik nau hadiah kalau menang ni dah boleh buat kenduri kot hahaha goodluck Mai 😘

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/10/2017 3:48 AM ×

Tahuuuu takpee,, boleh bt giveaway ni kalau menang,hahaha.

Aamiin, thanks Ira <3

Reply
avatar
Cik Ash
admin
3/10/2017 7:27 AM ×

good luck ... hai si maizan saya minta maaf kalau entri ucapan tu sama.. sory2 saya terlupa kreditkan.. maafkan saya ya... harap dimaafkan la.. kalut2 buat tu terlupa...

Reply
avatar
3/10/2017 10:08 AM ×

best of luck..!! tlg ingatkan. nnt free nk karang. hehehe

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/11/2017 1:35 AM ×

Hahaha, baiklahhh.. Jangan lupa join, mana tau rezeki pengantin baru ok.

Reply
avatar
nadhie wueen
admin
3/13/2017 2:07 AM ×

Wahh! Memang menarik kan contest ni. Makin ramai yang join makin byk hadiah. Neway good luck Mai!

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/13/2017 5:54 PM ×

Betul tu sis, syok join ramai-ramai baru meriah, hihihi.

Thank you, aamiin... Nadhie tak nak join?

Reply
avatar
nadhie wueen
admin
3/14/2017 2:27 AM ×

Join dah Mai^^. Jenuh carik masa menaip. hihi https://nadhiewueen.blogspot.my/2017/03/lazada-birthday-blogger-contest.html

Reply
avatar
3/17/2017 1:55 AM ×

good luck mai !! hee~ atie tengah susun atay.. jemmed rasa..

Reply
avatar
JACOB ORAM
admin
3/22/2017 5:21 PM ×

The best post!! The way you explanations, hat off!!, your time consuming research in
post is much appreciated. Keep it up!

Reply
avatar
3/28/2017 12:46 PM ×

mai... tahniah.. awak menang...:)

http://www.lazada.com.my/blogger-contest/

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
3/28/2017 8:45 PM ×

Alhamdulillah, thank you inform Hazrina <3

Reply
avatar