Segmen : lakastah join segmen belog urang brunei

lakastah join segmen belog urang brunei
Klik Untuk Join
Syarat-syaratnya:

1. buat satu entri bertajuk "lakastah join segmen belog urang brunei"
2. answer SALAH SATU daripada soalan-soalan ne: apa komen terburuk pernah reader tinggalkan dalam entri anda? OR selain daripada reader Malaysia, negara luar mana lagi yang pernah komen entri anda, jika ada?

Tarikh tamat segmen: 

16hb Mac 2017 

________________❤❤❤_______________

Assalamualaikum, hi!

First time mau support segmen sahabat blogger dari Brunei. Mana tidaknya, Mai tak ada ramai kawan dari Brunei. cuma Fae sahaja. Eh kejap, rasanya Ucing Kadayan (http://ucingkadayan.blogspot.com/) juga dari Brunei, kan?

Soalan pilihan Mai adalah.... Selain daripada reader Malaysia, negara luar mana lagi yang pernah komen entri anda, jika ada?

Blog Mai menggunakan Bahasa Melayu, sudah tentu tidak dapat dipromosikan dalam dunia blog antarabangsa melainkan dari lingkungan orang-orang Asia macam kita, heheh.

Apapun, sejak dari 6 tahun Mai berblog, Mai pernah ada beberapa rakan blogger dari Indonesia yang sudi meninggalkan komen di blog ini. Antara yang masih aktif adalah http://bredmart.blogspot.my/ dan juga http://www.theamazingjasmi.com/.

Selain itu, rakan blogger dari Brunei, iaitu Fae sendiri, dan juga Ucing Kadayan. 

Apapun saya tidak pernah jumpa blogger dari Singapura. 

Terima kasih kepada semua yang sudi membaca blog Mai walaupun mungkin ada perbezaan bahasa Melayu kita :)

Follow
Previous
Next Post »

14 Comments

Click here for Comments
Noor Azlan
admin
3/11/2017 4:43 AM ×

Semoga berjaya Mai... wah dah kira international juga tu Mai.. mudah-mudahan ada rezeki Mai...

Reply
avatar
3/11/2017 8:55 AM ×

Bagus mai.. support rakan blogger..

Reply
avatar
Ana Fatihah
admin
3/11/2017 10:06 AM ×

Dengan ber'blog, kita boleh ada kawan antarabangsa jugak kan. Hehe.

Reply
avatar
ucing
admin
3/11/2017 10:14 AM ×

Betul..Ucing dari brunei juga.selamat bersegmen semoga berjaya (^_^)

Reply
avatar
3/11/2017 3:17 PM ×

Wah wahh dah kira intenational jugak tu Mai hehehhee

Reply
avatar
Unni Anje
admin
3/11/2017 3:22 PM ×

all the best mai ..

Reply
avatar
3/11/2017 4:00 PM ×

selamat bersegmen Mai..salam hujung minggu dr Banting..

Reply
avatar
3/12/2017 2:48 PM ×

tenkiu Mai sudi join segmen fae, really appreciate it! fae berangan blog fae diterima oleh non-malay visitors tapi utk mencapai target tu fae kena asah lagi Bahasa Inggeris fae huhu :l

dlm masa terdekat fae akan up senarai peserta2 yg join okay

Reply
avatar
3/12/2017 5:05 PM ×

goodluck mai

saya tag mai nih

http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html

Reply
avatar
3/13/2017 12:48 AM ×

Salam
Dari segmen sama

http://radenotion.blogspot.com/2017/03/segment-blogging-lakastah-join-segmen.html

Reply
avatar
Seorang Syed
admin
3/13/2017 3:56 PM ×

Wahhh good luck mai! Syed ada juga visitor luar tapi tak tahu la diorang faham ke tak hahhaa. Kalau tgk dekat nuff tu banyak juga.

Reply
avatar
Jun Zie
admin
3/16/2017 9:22 AM ×

wish u luck mai =D

Reply
avatar