Restoran Arab A'arabic Station & Kopicup Machang Bubok Best.

Nasi Arab A'arabic Station & Kopicup
SUMBER : FB A'ARABIC STATION & KOPICUP

Hello semua!

Tak sabar nak share pasal NASI ARAB MURAH  dekat Machang Bubok (Bukit Mertajam), ala kalau duduk Kulim dekat sangatlah nak pegi kan. Selama ni aku tak pernah tahu pun ada restoran yang awesome macam tu dekat town Machang Bubok  tu walaupun selalu lalu nak pergi Aeon atau stesyen KTM kan.

KENAPA A'ARABIC STATION & KOPICUP BEST?


Harga Murah & Mampu dibeli Masa Pokai

Menu Nasi Arab

Harga nasi Arab & makanan disitu adalah standard harga kedai nasi Arab lain juga. Hmmm, kalau macam tu apa yang specialnya.

Jeng jeng jeng.

Specialnya kat situ adalah promosi harga NASI ARAB BUJANG dengan harga serendah RM6.90, haaa yang tu mana nak dapat wehhh, kat A'arabic Station & Kopicup je ok. Kalau tengah pokai tapi mengidam nasi Arab pun dah takda hal dah sekarang.

Makanan Cukup untuk Saka & Support Orang Diet

A'arabic Station & Kopicup memang tercipta untuk korang yang kalau jumpa makanan dah terus tak hengat dunia dan selalu rasa tak cukup dengan portion makanan restoran. Sebabnya kat sini portionnya agak besar.


Untuk orang diet jangan risau sebab restoran ni support azam korang mencapai #bodygoals tu. Tipsnya korang tak payahlah order makanan Arab dan makanan western yang berat tu,tapi korang boleh makan satay, goreng-goreng, of course paling best tu adalah KEROPOK LEKOR APIT. Nomnomnomnom.

⋆⋆⋆⋆⋆ Satay ayam & daging!⋆⋆⋆⋆⋆ 

⋆⋆⋆⋆⋆ Masakan panas⋆⋆⋆⋆⋆ 
⋆⋆⋆⋆⋆KEROPOK LEKOR APIT ⋆⋆⋆⋆⋆ 


Keropok lekor Apit ni kalau korang pergi, wajib beli tauuuuuu! Keropok lekor yang dibuat dengan penuh kasih sayang ni sedap dan kalau makan dia saja pun dah kenyang. Tapi untuk perut saka macam aku, mestilah sebagai pencuci mulut, kekekekeke.

Harga keropok lekor ni pun murah tergedik-gedik bak kata orang Kedah, hahaha. RM3.90 sepinggan. Jangan lupa cakap kod rahsia 'SAYA KAWAN MEZAN'  untuk request secret sos dekat Apit. Hahaha. 



Pekerja yang Sempoi dan Comel 

Aku bukanlah sejenis fussy customer, tapi kalau pelayan muka ketat aku pun takda selera nak teruskan makan kat situ. Jangan risau! Kat A'arabic Station & Kopikup ni tak ada seorang pun pelayan muka ketat, semua comey lotey belako.

Senyuman manis, layanan baik, makanan sedap, memang tip top lah ceritanya kan. Siap offer lagi tau ambilkan gambar kami bertiga, kehkehkeh.

Yana, Aku & Sepupu kami (Apit the Tokey Kopok Lekor!)

Mesra Instagram #ootd , #fotd, #selfie
Masuk kedai ni, setiap ceruk korang boleh ambil gambar nak post kat Insta sebab design yang agak hipsturrrr gituh. Hahahaha. Dari luar sampai ke dalam, dari reka bentuk kedai sampailah persembahan makanan. 

Port luar kalau nak lepak-lepak ambik angin malam



Masa aku pegi dekat setiap meja dah ada gantung quotes cantik :)

#FoodofTheDay Aku & Yana

Kitorang kongsi berdua ni, diet, kekekeke, pergi pun pukul 10 malam dah :P

Wajib la wehhhh makan Keropok Lekor Apit ni, Yummy!
#OOTD Kami

Tettttt, tadak #ootd, kami pakai t-shirt tidur je pergi situ. Aku lagi ler, sarung kardigan kat baju tidur je. Muahahahaha.

#Selfie Wajib



-------PERSONAL REVIEW-------

  • Design kedai memang daebak untuk kami penggila selfie dan ambil gambar makanan ni, muahahahaha.
  • Makanan sangat sedap, meatball tu tak main tipu tepung lebih ok, rasanya memang juicy habis.
  • Staff mesra.
  • Banyak pilihan makanan.
Serius akan repeat lagi!

Detail lanjut :

⌂    Machang Bubok Town (bangunan kat belah kiri dari Kulim, belah kanan dari Bukit Mertajam)
🕿  0188704495 (reservation/delivery)
🕐  Buka dari 12:00PM - 12:00AM (kedai nasi Arab), Petang - 04:00AM (gerai luar - Keropok Lekor, Satay, Burger, Shisha)





Follow
Previous
Next Post »

26 Comments

Click here for Comments
4/28/2017 8:29 AM ×

menarik tempat dia...yg pasti makanan pun menarik tapi kat Kulim tu...huhu jauh gak kalau nk divert ke sana waktu balik Kerpan nanti..nanti boleh war2 kat anak menakan yg dok kat Kulim nun..

Reply
avatar
Ana Fatihah
admin
4/28/2017 10:10 AM ×

Disebabkan saya orang dari tempat yg banyak keropok, taste saya dekat keropok tinggi sikit. kena rasa ikan yg banyak dan takde tulang. Agaknya lepas tak eh? Haha poyo je, padahal semua sedut je. :P

Reply
avatar
Unni Anje
admin
4/28/2017 2:13 PM ×

wahh classik jgk tempat ni...

Reply
avatar
4/28/2017 4:19 PM ×

cntiknya mai kedai diaaa! suka busyra tngok. dan lagi satuuu nasi arab tuuuu. nak sikittt.. :p

Reply
avatar
YanaJie
admin
4/28/2017 4:52 PM ×

Bila kita nak pi lagi? Aku lapaq balik tengok kopok lekoq tu T_T tsk tsk

Reply
avatar
E'in
admin
4/28/2017 6:22 PM ×

maiiiiiiiiii, e'in tengah lapar nie.. T__T

Reply
avatar
Mas_FVOME
admin
4/28/2017 8:29 PM ×

uishh banyaknya blogger update psl mknn neh..haha..kenyang tgk gmbar

Reply
avatar
4/29/2017 12:55 AM ×

Cantik design kedai ni, menu pun best tuu.. Susah nak jumpa orang jual nasi Arab. Nampak macam sedap je tu 😍 😍

Reply
avatar
Nour Adieb
admin
4/29/2017 3:41 PM ×

Design cantik, portion banyak 😍 Baru buka eh? Kalau maih study di KUIN, boleh sy lepak di A'arabic Station ni

Reply
avatar
SHAF NAJMI
admin
4/30/2017 5:40 PM ×

Walopon sy kurang dekat Nasi Arab tapi part kerepok tu mcm menawan hatii. 😍😍😍

Reply
avatar
4/30/2017 6:02 PM ×

Mayy ambil gambar pakai hp apa? lawa!

kalo portion banyak fae jarang nak habis. simply say memang rugi belanja fae makan di restoran. haha.

Reply
avatar
Amer Ridzuan
admin
4/30/2017 11:45 PM ×

HAhahaha... nih yang buat tak sabaq nak balik kulim nih.. Machang bubuk je kan.. hahhaha on the way!

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/01/2017 2:59 AM ×

Laa umi ada anak menakan kat kulim ka...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/01/2017 3:03 AM ×

Laaa anak menakan Ummi ada yang duk Kulim ka... Kulim kt mana tu, hihi.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/02/2017 4:05 AM ×

Guna phone adik ni Fae, hahaha, Huawei Honor 5x :D

Alaaaaaa rugilah macam tu Fae, huhu.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/02/2017 4:06 AM ×

Dekat je ni, hahahaha. Nampak tepi jalan lagi lampu depa...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/02/2017 4:10 AM ×

Hahaha, saya suka keropok lekor yang digoreng lembut, keras2 taknak. tp kopok situ sedap :D import dari Ganu.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/02/2017 4:17 AM ×

Unik kan Unni...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/02/2017 4:18 AM ×

Hihi mmg cantik... Jom dating... Haha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/02/2017 4:19 AM ×

Cepat doa aku dapat keja.nnt aku blanja arr.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/02/2017 4:20 AM ×

Alamakkkk sowyyyyy.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/02/2017 4:21 AM ×

Meh lah join tepek gambar makanan mas. Hahaha

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/02/2017 4:22 AM ×

Hihi betul tu... Kt kedah banyak kedai nasi arab. Tp kena pandai pilih.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/02/2017 4:23 AM ×

Double best kan. Hahaha ye.. Baru je buka rasanya

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
5/02/2017 4:24 AM ×

Sedapp rupanya malam2 layan kepok lekor. Hahaha. Mmg syok.

Reply
avatar
5/02/2017 11:32 AM ×

Cantiknya hiasan dalaman dia..
Betul kata mai.. pelayan kalau muka ketat memang mengganggu.. hehehe

Reply
avatar